Zelf een tafel maken

Altijd al eens je eigen salontafel willen maken van hout? Heb je zin om lekker met je handen aan de slag te gaan? Dan is de workshop zelf een tafel maken echt iets voor jou. Tijdens deze workshop leer je alles over de technieken die komen kijken bij het houtbewerken. Na een dag houtbewerken wandel je uiteindelijk met een zelfgemaakte salontafel de deur weer uit.

De workshop zelf een tafel maken

Leer in één dag van 7 uur alles over diverse technieken en materialen die komen kijken bij houtbewerken.  Dit door het maken van je eigen salontafel.

Door het maken van deze tafel leer je de  basisvaardigheden van het meubelmaken. Je leert de technieken om zorgvuldig om te kunnen gaan met een zaag en een beitel. Uiteindelijk zal je merken dat je gedurende de workshop zelf tafel maken steeds meer technische vaardigheden krijgt evenals een “gevoel voor hout”.

Naarmate de workshop vordert ontdek je dat je vaardigheden steeds beter onder de knie krijgt en je sneller resultaat behaalt.

Zelf een tafel maken

Bij het maken van een de salontafel begin je met aftekenen. Zo leer je dus gebruik maken van aftekengereedschap. Zodra je dit onder de knie hebt, komt het volgende stuk gereedschap om de hoek kijken. Je gaat vervolgens het afgetekende hout bewerken.

De volgende stap is het zagen, waarna je met de beitel het gezaagde hout passend maakt. Het doel hiervan is om uiteindelijk de verbinding goed te kunnen verlijmen.

De afwerking van de salontafel is ook belangrijk onderdeel van het maken er van. Bedenk zelf hoe de uitstraling van een meubel beïnvloed wordt door hoe zacht hout kan aanvoelen door een mooie afwerking.

Lunch

Tijdens de pauze van een halfuur kan je genieten van een heerlijke lunch. De lunch bestaat uit een rijkelijk gedekte tafel met brood, beleg en drinken.

Duur

één dag van 7 uur

Data workshop zelf een tafel maken
zaterdag 29 okt van 10:00 tot 17:30
zaterdag 18 feb van 10:00 tot 17:30

De workshop zelf een tafel maken gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen

Schrijf je in

DATUMTIJDPRIJS
za 29 okt10:00 - 17:30€135,00
za 18 feb10:00 - 17:30€135,00

Zijn er geen data gepland voor deze workshop, is de workshop uitverkocht of schikt de datum je niet? Schrijf je in op de nieuwsbrief en wordt op de hoogte gehouden zodra er nieuwe data gepland worden voor deze workshop.

TIP: Geef een cadeaubon aan iemand die altijd al iets van hout heeft willen maken

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.
reacties van cursisten

“In één dag een salontafel maken zonder enige ervaring met houtbewerking; ik had niet gedacht dat het zou lukken. Maar dankzij de goede opzet van de workshop en begeleiding van Diederik was het heel goed haalbaar. Iedere stap werd uitgelegd en voorgedaan en ik heb veel geleerd over het proces, de gereedschappen en de vaardigheden zoals zagen en beitelen. Je begint allemaal tegelijk, maar verder is het echt je eigen project dus je kan heel prettig werken in je eigen tempo. Diederik geeft veel handige tips en aanwijzingen, maar je doet verder echt alles zelf dus de voldoening is enorm als je aan het einde van de dag met een unieke tafel naar huis gaat. Voor mensen die graag met hun handen willen werken en zich een hele dag kunnen storten op één project is dit echt een aanrader!”

-Anouk-

Nooit gedacht dat ik überhaupt een tafel kan maken laat staat in een dag! Was ontzettend leuk om verbindingen met hout te maken. Mijn zelfgemaakte tafeltje staat met trots in mijn huis. Bedankt voor de prettige begeleiding. Top cursus!

-Daisy-