Workshop zwaluwstaartverbinding

Ervaar het heerlijke gevoel om met je handen een zwaluwstaartverbinding te maken Altijd al je eigen zwaluwstaartverbinding willen maken? Tijdens de workshop zwaluwstaartverbinding kan ook jij, net als de honderden deelnemers die je voor gingen, met je eigen handen een prachtige zwaluwstaartverbinding maken. Maak zelf in één middag een zwaluwstaartverbinding waar je trots op zult zijn en wandel je met basiskennis over zwaluwstaarten de deur weer uit.

wist je dat

Vanaf eind 17de eeuw de zwaluwstaartverbinding werd gebruik, behalve in Nederland, daar werd deze verbinding pas in de 19de eeuw regelmatig toegepast.

– Bron: infonu

Wat leer je tijdens de workshop zwaluwstaartverbinding

Tijdens de 4 uur durende workshop zwaluwstaartverbinding leer je alles over de technieken die komen kijken bij het maken van een perfecte zwaluwstaartverbinding. Je leert tijdens deze workshop zwaluwstaartverbinding:

  • het gebruiken van gereedschap om af te tekenen, te zagen en beitelen
  • Beitel en zaag technieken
  • Het afteken van een zwaluwstaarten en de huizen
  • Een zwaluwstaartverbinding maken
  • alles over de afwerking van hout

Zelf de zwaluwstaartverbinding maken

Bij het maken van een zwaluwstaartverbinding begin je met aftekenen. Zo leer je dus gebruik maken van aftekengereedschap. Zodra je dit onder de knie hebt, komt het volgende stuk gereedschap om de hoek kijken om het afgetekende hout te gaan bewerken.

De volgende stap is het zagen, waarna je met de beitel het gezaagde hout passend maakt. Daarna moet de zwaluwstaart afgetekend worden op het andere stuk hout. Dit wordt het “huis” voor de zwaluwstaart. Om het huis te maken moet eerst gezaagd worden waarna met beitel en hamer het weg te halen deel uitgehakt kan worden. Als dit gebeurt is kan  de verbinding passend gemaakt worden en in elkaar gelijmd worden.

Met deze ervaring kan je vervolgens thuis aan de slag om je eigen projecten op een elegantere manier te maken.  Uiteraard kan je met de opgedane kennis ook doorstromen naar de vervolg cursus.

Aan het einde van de workshop ontdek je dat ook jij de mooiste zwaluwstaartverbinding kunt maken.

Data workshop zwaluwstaartverbinding
Er zijn momenteel geen data gepland voor deze cursus of workshop

De workshop zwaluwstaartverbinding gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen

Schrijf je in

Er zijn momenteel geen data gepland voor deze cursus of workshop

TIP: Geef de Workshop zwaluwstaartverbinding cadeaubon aan iemand die altijd al eens eigen zwaluwstaarten heeft willen maken .

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.
reacties van cursisten

Als klusopa kreeg ik bij mijn pensioen van mijn kinderen een workshop zwaluwstaart maken cadeau. Ik kan ze achteraf, alleen maar gelijk geven. En dat na het al bijna levenslang maken van speelgoed, meubelen, wiegjes,…
Zwaluwstaartenverbindingen maken heb ik nog niet eerder gedaan en kan ik nu gaan toepassen. De bijvangst is echter ook aanzienlijk.
Allereerst is daar de aardige kennismaking met de begeleider en medecursisten en met de verrassend prettige werkplaats en werkbanken op de vijfde etage van een voormalig belastingkantoor dat wat minder aardig en prettig overkomt maar dat hoort nu eenmaal bij belastingen zullen we maar denken. Daarna volgen wijze lessen over materiaal, gereedschap en het juiste gebruik ervan.

Het woord nauwkeurig is hier op zijn plaats, het is essentieel voor het resultaat, het geeft je een lekker gevoel en het stemt de workshop begeleider tevreden en dat merk je weer aan de rijk voorziene lunch.
Tot slot, onderwijs is geen vat vullen maar een vonk ontsteken wordt wel gezegd. Dat effect heeft deze workshop ook op mij, ik voel me geïnspireerd om door te gaan met deze verdieping en optimalisering, qua inzicht, techniek en geschikt gereedschap.  Al maakt één zwaluwstaart nog geen zomer, mijn  toekomst wordt uit het goede hout gesneden.


Ik ben zeer tevreden over deze workshop. Ik ben zelf een beginnende hobby meubels maker, in tegenstelling tot meer ervaren klussers binnen de groep. Echter, doordat het een  kleine informele groep was maakte dit niet zoveel uit omdat er hierdoor veel ruimte was voor individuele begeleiding. Ik heb veel geleerd, niet alleen over deze zwaluwstaart verbinding maar ook over zorgvuldig afteken, het gebruik van houtsoort en dat geduld en nauwkeurigheid  schonen zaken zijn bij het maken van meubels.
                                                                                                                                                                                  -Iona-