De tapasplank die zelfs Spanjaarden jaloers zal maken

Ervaar het pure gevoel van met je eigen handen een prachtige tapasplank te maken
Tijdens de workshop tapasplank maken kan ook jij, net als de honderden deelnemers die je voorgingen, uit een ruw stuk hout een fantastische tapasplank maken. Aan het einde van de middag wandel je gegarandeerd met je eigen gemaakte houten plank de deur weer uit.

Wist je dat?

Tapas zijn ontstaan onder Spaanse werklieden om hun behoefte te stillen naar een tussendoortje in de tijd tussen de lunch en het diner.

-Bron: tapasplanken.nl-

Wat leer je tijdens de workshop tapasplank maken?

Tijdens de workshop tapasplank maken leer je in 3 uur alles over de basistechnieken en materialen die komen kijken bij houtbewerken.

  • Welk houtsoorten het meet geschikt zijn voor het maken van een tapasplank.
  • Het ontwikkelen van een “gevoel voor hout”
  • Basistechnieken om zorgvuldig met gereedschap en hout te werken.
  • Het mooi opschuren en afwerken van de tapasplank.

Liever een sierlijke snijplank maken?

Bij het maken van een snijplank begin je met het uitzoeken van een mooi stuk hout. Kies je voor een warme diepe houtkleur of hou je meer van een lichte houtkleur. Nadat je het hout gekozen hebt voor je snijplank ga je met de schaaf aan de slag om van het ruwe hout een fijn glad oppervlak te maken. Nadat de boven kant mooi vlak en glad gemaakt is doe je het zelfde voor de onderkant.
als jouw plank helemaal mooi vlak geschaafd is ga je de uiteindelijke vorm van de snijplank bepalen. Je tekent deze met een potlood op het hout af en vervolgens zaag je met een decoupeerzaag de vorm uit.

Als jouw plank de juiste vorm heeft ga je alle zijdes mooi opschuren en vervolgens afwerken. De afwerking van de snijplank is uiteindelijk ook belangrijk. Bedenk zelf hoe de uitstraling van hout beïnvloed wordt door hoe zacht het kan aanvoelen door een mooie olie.

Naarmate de middag vordert ontdek je dat je vaardigheden steeds beter onder de knie krijgt en je mooier resultaat behaalt.

Data workshop tapasplank maken
Er zijn momenteel geen data gepland voor deze cursus of workshop

De workshop tapasplank gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen

Schrijf je in

DATUMTIJDPRIJS
za 17 dec13:00 - 16:00€65,00
za 25 mrt13:00 - 16:00€65,00

Zijn er geen data gepland voor deze workshop, is de workshop uitverkocht of schikt de datum je niet? Schrijf je in op de nieuwsbrief en wordt op de hoogte gehouden zodra er nieuwe data gepland worden voor deze workshop.

Wat komt er aan bod tijdens de workshop

 

WORKSHOP TAPASPLANK
BASIS CURSUSGEVORDERDE CURSUS
houtsoorten
gereedschap
Basis verbindingen
geavanceerde verbindingen
kant-en-klaar ontwerp
eigen ontwerp
werkhouding
aftekenen
zagen
beitelen
schaven
lijmen
schuren
afwerken
bezoek houthandel
Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.