Workshop houten speelgoed maken

Beleef het pure gevoel om uit eigen handen prachtig houten speelgoed te maken
Houten speelgoed is van alle tijden. Tijdens de workshop houten speelgoed maken kan ook jij, net als de honderden deelnemers die je voorgingen, uit een zelf gekozen stuk hout een fantastisch stuk speelgoed maken. Aan het einde van de middag wandel je gegarandeerd met je eigen gemaakte houten houten speelgoed de deur weer uit.

Wist je dat

de rammelaar waarschijnlijk al duizenden jaren oud is

-Bron: Museumkinderwereld

Wat leer je tijdens de workshop houten speelgoed maken

Tijdens de 4 uur durende workshop leer je alles over diverse houtsoorten, technieken en gereedschappen die komen kijken bij houtbewerken. Dit doe je door het maken van je eigen speelgoed.

  • Welk houtsoorten het meet geschikt zijn voor het maken van houten speelgoed.
  • Het ontwikkelen van een “gevoel voor hout”
  • Gebruiken van gereedschappen om mee af te tekenen, te figuurzagen en te boren
  • Het super zacht opschuren en afwerken van het houten speelgoed.
  • hout verlijmen

Zelf houten speelgoed maken

tijdens de workshop speelgoed maken komen de volgende stappen aan bod

Stap 1: Wat wil je gaan maken

Je start de workshop met het kiezen van wat je wilt gaan maken aan de hand van aanwezige voorbeelden. Vervolgens teken je de gekozen vorm af op het hout en ga je met een figuurzaag, rasp en boormachine deze vorm uit het hout halen.

Stap  2: Opschuren en behandelen van je houten speelgoed

Als de gewenste vormen uit het hout gehaald zijn ga je het speelgoed opschuren zodat er geen splinters meer uitsteken. Kinderen kunnen zich daar aan bezeren en dat wil je uiteraard voorkomen. Om het speelgoed de mooie warme look te geven die het zo mooi maakt ga je het behandelen. Je krijgt bij deze stap de keuze om te werken met met een 100% natuur vriendelijke lijnzaad olie of bijenwas.

Met deze ervaring kan je vervolgens thuis aan de slag om zelf meer houten speelgoed te maken voor (klein)kinderen. Uiteraard kan je met de opgedane kennis ook doorstromen naar de vervolg cursus.

loop eend gemaakt tijdens de workshop houten speelgoed maken

Aan het einde van de workshop ontdek je dat het maken van houten speelgoed niet zo moeilijk was als je wellicht had verwacht.

Data workshop houten speelgoed maken
zaterdag 03 dec van 13:00 tot 17:00

De workshop houten speelgoed maken gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen

Schrijf je in

DATUMTIJDPRIJS
za 03 dec13:00 - 17:00€100,00

Zijn er geen data gepland voor deze workshop, is de workshop uitverkocht of schikt de datum je niet? Schrijf je in op de nieuwsbrief en wordt op de hoogte gehouden zodra er nieuwe data gepland worden voor deze workshop.

Meer dan 50 tevreden cursisten gingen met hun

 

Meer dan 50 tevreden cursisten gingen met hun zelfgemaakte speelgoed naar huis

WORKSHOP SPEELGOED MAKEN
BASIS CURSUSGEVORDERDE CURSUS
houtsoorten
gereedschap
Basis verbindingen
geavanceerde verbindingen
kant-en-klaar ontwerp
eigen ontwerp
werkhouding
aftekenen
zagen
beitelen
schaven
lijmen
schuren
afwerken
bezoek houthandel
Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.
reacties van cursisten

De cursus was zeer leuk, informeel en leerzaam. We konden snel zelf aan de slag met uiteindelijk een mooi stuk houten speelgoed als resultaat! Tussendoor gaf Diederik regelmatig allerlei tips en begeleiding waar we weer mee verder konden. Aan te bevelen!

Het was een leuke en leerzame cursus. Ben weer tegen zaken aangelopen die ik anders aan had moeten pakken en nieuwe technieken/gereedschap leren gebruiken.

– Ben-

Graag wilde ik met hout leren werken, maar had dit alleen ooit op de middelbare school gedaan. Als kleuterjuf leek het mij geweldig om af en toe wat voor de klas te kunnen maken. Voor mij was de workshop een eerste opstapje. Wat is geschikt hout voor houten speelgoed? Welke technieken en gereedschappen gebruik je? Diederik had een leuk boekje waarin ideeën stonden en iedereen (zowel de ervaren als minder ervaren mensen) kon snel aan de slag. Het was een leuke en leerzame dag!