Workshop Houtbewerken

Ervaar het heerlijke gevoel om uit eigen handen een halfhoutverbinding te maken.

Altijd al willen werken met hout? Tijdens de workshop houtbewerking kan ook jij, net als de honderden deelnemers die je voorgingen, met eigen handen een prachtige houtverbinding maken. Je leert in één middag alle basistechnieken van het houtbewerken.

Wist je dat?

De halfhoutverbinding wordt gebruikt om lijsten te maken, frames voor paneel- of glazen deuren, verdeel schotten in lades en in veel andere toepassingen.

-Bron: newwoodworker.com

Wat leer je tijdens de workshop houtbewerking

Tijdens de workshop houtbewerking leer je in 3 uur alles over de basistechnieken, gereedschappen en materialen die komen kijken bij houtbewerken. Bij het maken van een halfhoutverbindingen komt heel wat techniek kijken. Daarom ligt, tijdens deze workshop houtbewerking, daar veel nadruk op. Tijdens de workshop houtbewerken komen de volgende onderwerpen aan bod

  • Het gebruiken van gereedschap om af te tekenen, te zagen en beitelen
  • Houtsoorten herkennen en bepalen welke soorten geschikt zijn voor meubelmaken
  • Het maken van een eigen halfhoutverbinding
  • Het ontwikkelen van een “gevoel voor hout”

Voor wie is deze workshop geschikt

De workshop houtbewerking is met name geschikt voor mensen die nog nooit met hout hebben gewerkt maar toch nieuwsgierig zijn wat ze zelf met hun handen kunnen maken van hout.

Met deze ervaring kan je vervolgens thuis aan de slag om klussen op een mooiere en constructievere manier op te lossen. Uiteraard kan je met de opgedane kennis ook doorstromen naar de vervolg cursus.

Aan het einde van de workshop ontdek je dat je vaardigheden bezit die je in eerste instantie niet had verwacht

Zelf een halfhoutverbinding maken

Bij het maken van een halfhoutverbinding begin je met aftekenen. Zo leer je dus gebruik te maken van aftekengereedschap. Zodra je dit onder de knie hebt, komt het volgende stuk gereedschap om de hoek kijken om het afgetekende hout te gaan bewerken.

De volgende stap is het zagen, waarna je met de beitel het gezaagde hout passend maakt en de verbinding in elkaar lijmt.

Data workshop houtbewerking

zaterdag 29 apr van 13:00 tot 16:00
zaterdag 03 jun van 13:00 tot 16:00
zaterdag 15 jul van 13:00 tot 16:00
zaterdag 28 okt van 13:00 tot 16:00
zaterdag 09 dec van 13:00 tot 16:00

De workshop houtbewerking gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen

Schrijf je in

DATUMTIJDPRIJS
za 29 apr13:00 - 16:00€ 62,00VOL GEBOEKT
za 03 jun13:00 - 16:00€ 62,00VOL GEBOEKT
za 15 jul13:00 - 16:00€ 62,00
za 28 okt13:00 - 16:00€ 62,00
za 09 dec13:00 - 16:00€ 62,00

Meer dan 100 tevreden cursisten gingen u al voor

Wat komt er aan bod tijdens de workshop

 

WORKSHOP HOUTBEWERKING
BASIS CURSUSGEVORDERDE CURSUS
houtsoorten
gereedschap
Basis verbindingen
geavanceerde verbindingen
kant-en-klaar ontwerp
eigen ontwerp
werkhouding
aftekenen
zagen
beitelen
schaven
lijmen
schuren
afwerken
bezoek houthandel
Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.
reacties van cursisten

Voor een goede hobbyist een leuke introductieles als het gaat over aftekenen, leren meten en gebruik van gereedschap.

– Ed –


De kennismaking workshop bij houtbewerkingscursus was erg leerzaam en aangenaam.

Bij binnenkomst was ik gelijk positief verrast, geen stapels apparaten, maar echt handwerk. Naar mijn mening begint houtbewerken bij de basis, met hand gereedschap.

De opdracht leek in eerste instantie simpel, te simpel, maar achteraf was het een goede keuze. Het is een eerste kennismaking met houtbewerking en die is voor iedereen anders. Voor mij is het een moment waarop ik leer om de rust te nemen om netjes te werken en de tijd te nemen voor de opdracht. Voor een ander is het een moment om ervaring met de gereedschappen en meetinstrumenten te doen. Tijdens de les werd er in duidelijke stappen verteld wat er moest gebeuren. Zodra iedereen bezig was kreeg je nuttige tips en eventueel extra uitleg. Bovendien kwamen er nog een hoop andere leerzame zaken ter sprake.

Ik ga dus zeker verder met houbewerkingscursus.nl


Door de workshop heb ik snel (in één ochtend) mijn fundament voor houtbewerking kunnen leggen. Diederik creëert een leerzame omgeving, en door zijn kundige uitleg en begeleiding merk je goed dat hij een echte vakman is. Een aanrader voor als je geïnteresseerd bent in houtbewerking en in een korte tijd jouw basiservaring op wilt doen.

– Rutger –


Het was geweldig! De wiskunde die ik op school leer, pas ik hier meteen toe en dat is veel leuker. Diederik legt goed uit en ook al ging het niet de eerste keer meteen helemaal goed – ik vind het leuk om het goed te leren. En de lunch was lekker: leuk dat je kon kiezen uit de dingen die Diederik had uitgekozen.

– Thibault (14 jaar) –