Workshop slijpen en wetten

Maak van je verroeste steekbeitel of schaaf weer top gereedschap. Heb je een oude beitelset of metalen schaaf van je opa op zolder gevonden? Of wellicht heb je nog een oude steekbeitelset van vroeger, verroest in de schuur liggen. Tijdens de workshop slijpen en wetten maak je van afgedankt bot gereedschap weer een prachtige superscherpe steekbeitel, of schaaf.

Wist je dat

De onderkant van je beitel net zo belangrijk is als de bovenkant.

-Bron: finewoodworking.com

Wat leer je tijdens de workshop slijpen en wetten

Tijdens de 6 uur durende workshop leer je van de meest beschadigde beitels, schaafbeitels en/of schaven weer een blinkend en vooral scherp stuk gereedschap te maken. De workshop slijpen en wetten wordt met een uitleg over de verschillende gereedschappen en materialen begonnen.  Het vlakken van de onderkant van de beitel en schaaf staan centraal tijdens deze workshop. Net als het gebruik van de verschillende slijpmachines Creusen, Tormek T-7 en Sorby Pro-Edge. Daarnaast leer je de technieken om met verschillende wetstenen om te gaan. Er zijn verschillende soorten wetsteden aanwezig zodat jij het verschil ertussen zelf kunt ervaren.  Tijdens deze workshop leer je:

  • Afhalen van roestige plekken die op het gereedschap zijn ontstaan.
  • Glad en roestvrij oppervlak creëren op de onderzijde van beitels
  • Slijpen van gereedschap op verschillende machines.
  • Welke hoek voor welke beitel gehanteerd wordt.
  • Machines instellen
  • Wetten van gereedschap op verschillende wetstenen.
  • Een vouw zetten aan je beitel
  • Polijsten van je gereedschap.

 

Meenemen naar de workshop wetten en slijpen

De workshop slijpen en wetten is te volgen mits je eigen gereedschap meebrengt dat toe is aan een opknapbeurt. Het gaat hierbij uitsluitend om steekbeitels en metalen schaven in alle vormen en maten. Neem vooral gereedschap mee dat ernstig beschadigd is door roest.

Met de opgedane ervaring van de workshop slijpen en wetten kan je  thuis het eigen gereedschap scherp maken en houden. Hierdoor wordt elke klus weer iets waar je naar uitkijkt in plaats van de frustratie van je botte gereedschap.

Tip: Houd je gereedschap scherp, dat werk heel veel prettiger.

Lunch

Tijdens de pauze van een halfuur kan je genieten van een heerlijke lunch. De lunch bestaat uit een rijkelijk gedekte tafel met brood, beleg en drinken.

Duur

één dag van 6,5 uur

Data workshop slijpen en wetten
zaterdag 28 jan van 11:00 tot 17:30

De workshop beitels slijpen gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen

Schrijf je in

De prijs voor deelname aan deze workshop is  €125,00 en niet €21,00

DATUMTIJDPRIJS
za 28 jan11:00 - 17:30€21,00

Zijn er geen data gepland voor deze workshop, is de workshop uitverkocht of schikt de datum je niet? Schrijf je in op de nieuwsbrief en wordt op de hoogte gehouden zodra er nieuwe data gepland worden voor deze workshop.

Wat is het verschil met de workshop slijpen en wetten

WORKSHOP SLIJPEN
SLIJPEN EN WETTEN
uitleg slijpen en wetten
machinaal slijpen
leren wetten
roest verwijderen
vlakken van gereedschap