Workshop insectenhotel maken

Een bijenhotel is een onmisbaar onderdeel geworden van een fijne tuin. Zelf een insectenhotel maken kan een lastige klus zijn. Wil jij ook een bijenhotel in de tuin hebben hangen maar weet je niet hoe je er aan moet beginnen? dan is deze workshop echt wat voor jou. Tijdens deze workshop leer je hoe je met behulp van en mal zelf een prachtig insectenhotel kan maken. Aan het einde  van de dag wandel je uiteindelijk met een volledig zelfgemaakt insectenhotel de deur weer uit.

De workshop insectenhotel maken

In één middag een eigen insectenhotel maken voor je tuin of die van iemand anders is niet zo ingewikkeld als je denkt.

Tijdens het insectenhotel maken licht de nadruk op het schaven. Zo is er voor deze workshop een mal gemaakt die ingezet kan worden om je te helpen een nauwkeurige hoek te schaven. Ook wordt er een sponning gemaakt met een schaaf. Daarnaast wordt ook de decoupeerzaag gebruikt. Je zult merken dat je aan het einde van de workshop beter inzicht hebt gekregen in wat er allemaal mogelijk is met de bankschaaf.

Naarmate de workshop insectenhotel maken vordert ontdek je dat je vaardigheden steeds beter onder de knie krijgt en je sneller resultaat behaalt.

Zelf een insectenhotel maken

Het maken van een bijenhotel begint bij aftekenen. Een duimstok, blokhaak en een potlood met een fijne punt zijn hiervoor nodig. Als het nodige is afgetekend moet er een sponning worden geschaafd. Nu kunnen de wanden worden gezaagd mooi op het potlood lijntje.

Nu komt de schaaf mal om de hoek kijken. Deze heb je nu nodig om de juiste hoek aan de wanden van je insectenhotel te maken. als alle zes jou wonden geschaafd zijn is het tijd om de achterwand uit het hout te zagen. Nu heb je alle onderdelen klaar liggen om te gaan lijmen.

voor het lijmen gebruiken we een D4 houtlijm die geschikt is voor buiten toepassingen. Je klemt de zes wanden om de achterwand en je bent klaar met je eerste insectenhotel  (hexagon). Misschien heb je tijd om er nog één of twee te maken.

Wil je meer te weten komen over het insectenhotel kijk dan op de website van Maarten van Vliet

Data workshop insectenhotel maken

Zaterdag 21 april 2018 tussen 14:00 en 16:30
Zaterdag 7 juli 2018 tussen 09:30 en 12:00

De workshop insectenhotel maken gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen

Schrijf je in

Er zijn momenteel geen data gepland voor deze cursus of workshop

TIP: Geef een cadeaubon aan iemand die altijd al iets van hout heeft willen maken

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.