Cursusdocenten

In 2013 startte ik mijn eigen bedrijf: Houtbewerkingscursus. Inmiddels zijn we met 3 betrokken en ervaren docenten. Het hele jaar door organiseren we cursussen en workshops om mensen de basis van houtbewerken te leren en ze hopelijk net zo enthousiast te maken voor hout als wij zijn.

Diederik de Jong – Eigenaar en hoofddocent

Ik heb een opleiding meubelmaken gevolgd. Daarna heb ik op de Kunstacademie mijn ambachtelijke houtbewerkingstechnieken en creativiteit verder ontwikkeld. Met extra liefde voor het zelf ontwerpen van houten meubels.
In 2013 startte ik met het organiseren van cursussen en workshops omdat ik ook andere mensen kennis wil laten maken met de wereld van hout en meubelmaken. De voldoening van het met eigen handen een mooi meubel maken, wil ik graag met zoveel mogelijk mensen delen.

Joeri Hendriks – Cursusdocent

Joeri leerde het vak meubelmaken aan het Hout- en Meubileringscollege, daar ontstond ook zijn voorkeur voor het maken van meubels van massief hout. Inmiddels werkt Joeri als zelfstandig meubelmaker en maakt hij al 20 jaar klassieke houten meubels. Met extra liefde voor inlands of lokaal geoogst hout.
Hij koopt het hout in voor onze cursussen en bereidt de werkstukken voor de gevorderden cursussen voor. Wanneer Joeri geen cursus verzorgt, vind je hem meestal gebogen over de mooiste meubels in zijn eigen meubelmakerij in onze werkplaats.

Tim Klinkhamer – Cursusdocent


Naast het vervaardigen van meubels in opdracht maakt Tim het liefst eigen ontwerpen van hoogwaardige restmaterialen. Van onder andere hout en metaal maakt hij de meest bijzondere en moderne creaties.
Naast meubelmaker is hij cursusdocent en heeft hij veel ervaring met interieurwerkzaamheden voor musea, winkels, horeca en op luxe jachten.
Er is eigenlijk maar weinig dat Tim niet kan maken van hout.