Cursus meubelmaken voor gevorderden

Ga aan de slag met je eigen meubel: een tafel, kruk of een kist, in elkaar gezet met prachtige zwaluwstaarten – of iets anders, jij kiest. Tijdens de Cursus Meubelmaken voor gevorderden maak je namelijk zelf een ontwerp, verfijn je vervolgens je houtbewerkingstechnieken en leer je werken met nieuw gereedschap.

Wat ga je doen tijdens de Cursus Meubelmaken voor gevorderden?

Je gaat werken aan je eigen project; je maakt zelf een tekening, bepaalt de maten van het hout dat je nodig hebt en bedenkt hoe je je meubel in elkaar wilt zetten. Op basis van jouw ontwerp, kies je je eigen hout dat we in onze werkplaats voor je op maat zagen en schaven.

Vervolgens is in onze werkplaats alles aanwezig om je basistechnieken te verfijnen en uit te breiden. We leren je nieuwe houtverbindingen zoals zwaluwstaartverbindingen, tandverbindingen of pen-gatverbindingen. Technieken die je gelijk toepast op je eigen meubel.

Tijdens de Cursus Meubelmaken voor gevorderden leer je de unieke eigenschappen van het hout nog beter begrijpen én hoe je keuze en gebruik van je gereedschap hierop aanpast. In onze werkplaats heb je een ruime keus aan gereedschap dat je vrij kunt gebruiken. Wil je tussendoor thuis zelf verder werken, dan kun je bij ons een basis gereedschapset of een uitgebreide gereedschapset kopen.

Inschrijven voor de cursus meubelmaken

Je kunt aan deze cursus meedoen als je al ervaring hebt met de basis van het meubelmaken. Of nadat je bij ons de Cursus Meubelmaken hebt gedaan.

Meer dan 300 tevreden cursisten gingen je al voor

Cursus Meubelmaken voor gevorderden8, 12 of 240 avonden van 2,5 uur
Niveauuitdagend
Wanneerdinsdag t/m donderdag van 19:30 – 22:00
donderdag en vrijdag van 13:30 – 16:00
Aantal deelnemersminimaal 3, maximaal 6
Startenkies zelf je startdatum en cursusdagen
Kosten8 lessen € 360,-
12 lessen € 490,-
24 lessen € 880,-
meerprijs voor hout en ander materiaal hangt af van je ontwerp.
Waaronze gezellige werkplaats in Haarlem, met gratis parkeergelegenheid

cursist is een gat aan het hakken voor een pen-en-gatverbinding van een laddercursist is een gat aan het hakken voor een pen-en-gatverbinding van een ladder
eikenhouten krukje gemaakt door een cursist op de cursus meubelmaken voor gevordereneikenhouten krukje gemaakt door een cursist op de cursus meubelmaken voor gevorderen
cursist krijgt uitleg tijdens de cursus meubelmaken voor gevorderencursist krijgt uitleg tijdens de cursus meubelmaken voor gevorderen
pennebakje gemaakt met onder een hoek geplaatste zwaluwstaartverbindingpennebakje gemaakt met onder een hoek geplaatste zwaluwstaartverbinding
cursist werk aan bouwtekening tijdens de cursus meubelmaken voor gevorderencursist werk aan bouwtekening tijdens de cursus meubelmaken voor gevorderen
cursiste werk aan zwaluwstaartverbinding tijdens de Cursus meubelmaken voor gevorderencursiste werk aan zwaluwstaartverbinding tijdens de Cursus meubelmaken voor gevorderen

“Diederik is geduldig en denkt met je mee over je project. De sfeer in de werkplaats is goed en er zijn allerlei soorten gereedschap aanwezig die je kunt gebruiken.”

Wanneer start de cursus meubelmaken?

De cursus meubelmaken start om de week op een andere startersdag zodat jij met de cursus kunt beginnen wanneer het jou uitkomt. Log in op de cursusagenda voor een accuraat overzicht van alle startersdagen.

Kan ik echt op ieder moment beginnen met de cursus meubelmaken?

De cursus meubelmaken is zeer flexibel maar het is wel aan te raden om op startersdag te beginnen met de cursus meubelmaken. Startersdagen vinden om de twee weken plaats. Log in op de cursusagenda voor een accuraat overzicht van alle startersdagen.

Wat is het verschil tussen de 8, 12 en 24 lessenkaarten?

De cursus meubelmaken, waar je mee begint, duur gemiddeld 8 lessen. Weet je van je zelf dat je geen vlotte leerling bent dan is het aan te raden om 10 lessen te nemen. Met de 20 lessen neem je niet alleen deel aan de cursus meubelmaken maar stroom je ook automatisch door naar de cursus meubelmaken voor gevorderden.

  1. Er is geen limiet aan het aantal keren dat je een les kunt wijzigen.
  2. Het afmelden van een les kan alleen via de online agenda moet binnen 12 uur voor aanvang van deze les, gebeurt dit niet dan zal de les helaas komen te vervallen.
  3. Het aanmelden voor een les kan tot 1 minuut voor aanvang van de les.
  4. Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid

Al sinds mijn 17e wilde ik weten hoe je zwaluwstaarten kunt maken en beitels gebruiken. Dat heb ik het afgelopen jaar geleerd en meer: gereedschap slijpen, verschillende zagen gebruiken, precies meten en aftekenen, verschillende soorten hout-gedrag, schaven. Diederik is geduldig en denkt met je mee over je werkstuk. Hij let erop dat de klassen niet te groot zijn zodat cursisten niet al te lang hoeven te wachten op zijn hulp. Op bijna alle vragen over hout en houtbewerking heeft hij een antwoord. De sfeer in de werkplaats is goed. Er is genoeg gereedschap van allerlei soorten. Het enige wat er niet is, is tempo. Ik heb ook geleerd dat houtbewerken een langzame hobby is. En dat de voldoening groot is als je een verbinding met eigen handen hebt gemaakt.

-cursiste-


Ik heb de cursus als zeer geslaagd ervaren. Ik waardeer zeer jouw creatieve oplossing door het “pollepel-concept” voor te stellen. Mijn ervaring van een beetje “hameren en beitelen” is nu uitgebreid door het werken met gutsen. Kortom, de cursus was leerzaam en, ook niet onbelangrijk, heel gezellig.

-cursist-


In het najaar van 2017 heb ik de beginnerscursus houtbewerken gevolgd bij Diederik en ik heb het erg leuk gevonden. In 5 lessen van 2,5 uur heb ik een lijstje gemaakt. Ik weet nog dat ik dacht: “wat gaan we die overige 4 avonden doen?” Het lijkt allemaal simpel, als je het jargon eenmaal onder de knie hebt. Maar houtbewerken vergt preciezie en aandacht om de aansluitingen op elkaar te laten passen. Daar zit ‘m wat mij betreft ook direct de lol. Niet met grote halen snel thuis een resultaat behalen, maar keer op keer, geconcentreerd en aandachtig, met een beitel minieme randjes hout verwijderen, het voelen, kijken en nog een randje eraf. En hoe trots was ik toen ik (precies binnen de tijd overigens) mijn lijstje af had. Diederik is een goede docent die geduldig is, duidelijke instructie geeft. De sfeer is ontspannen. Ik kan het echt iedereen aanraden om deze cursus te volgen.

-cursiste-