Cursus houtbewerken

Hoe zaag je de juiste onderdelen uit een massief stuk hout? Hoe werk je het hout vervolgens mooi af? En hoe gebruik je het gereedschap eigenlijk goed? Tijdens de Cursus Houtbewerken leren we je de basis van werken met hout. In een kleine groep maak je in vijf avonden van 2,5 uur kennis met hout en ambachtelijke houtbewerkingstechnieken.

“Ik heb de cursus houtbewerken als zeer geslaagd ervaren. Mijn ervaring van ‘een beetje hameren en beitelen’ is nu uitgebreid. De cursus was leerzaam en heel gezellig.”

Wat ga je doen tijdens de Cursus?

Je gaat aan de slag met je eigen houten opbergkrat, helemaal van begin tot eind: van het afmeten en aftekenen van een stuk massief hout tot het in elkaar zetten en mooi afwerken van je eindproduct.

Tijdens de cursus gebruik je vooral handgereedschap zodat je het hout en de verschillende technieken écht leert kennen. Je gaat werken met een handzaag, Japanse trekzaag, schaaf en boormachine.

We leren je de belangrijkste basistechnieken zoals zagen, deuvelverbindingen, spijkeren, opschuren en oliën.

Om mee te doen met de Cursus Houtbewerken is ervaring niet nodig. Heb je na afloop de smaak te pakken, dan kun je je basistechnieken verfijnen en andere authentieke houtverbindingen leren met de Cursus Meubelmaken.

Inschrijven voor de cursus houtbewerken

[events_list category=”cursus houtbewerken”][/events_list]

mis geen activiteit

De Cursus Houtbewerken gaat door bij minimaal vier aanmeldingen. Is de cursus vol, komt de datum je niet uit of is er nog geen datum bekend? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Cursus Houtbewerken5 avonden van 2,5 uur
Niveaurustig
Wanneermaandag van 19:30 – 22:00
Aantal deelnemersminimaal 4, maximaal 6
Kosten€ 275,- inclusief materiaal
Waaronze gezellige werkplaats in Haarlem, met gratis parkeergelegenheid
cursist aan het zagen tijdens de cursus houtbewerkencursist aan het zagen tijdens de cursus houtbewerken
detail van een schaaf met houtkrulendetail van een schaaf met houtkrulen
cursit aan het werk met hamer en spijkers tijdens de cursus houtbewerkencursit aan het werk met hamer en spijkers tijdens de cursus houtbewerken
de houten krat en zaaghulp die gemaakt worden tijdens de cursus houtbewerkende houten krat en zaaghulp die gemaakt worden tijdens de cursus houtbewerken
de houte krat wordt gespijkerd in de werkplaatsde houte krat wordt gespijkerd in de werkplaats

“In vijf avonden leert Diederik je de belangrijkste basistechnieken van het houtbewerken.”

Trouw

Wat is het maximaal aantal cursisten dat aan een cursus moment kan deelnemen?

Om de cursus houtbewerken persoonlijk te houden en om ervoor te zorgen dat er genoeg tijd is voor individuele begeleiding bestaat een cursus groep uit maximaal 6 cursisten

Ik heb interesse om iets van hout te gaan maken maar heb nog nooit wat met hout gedaan welke cursus past het best bij mij?

Voor mensen die nog nooit wat van hout hebben gemaakt raad ik aan de cursus houtbewerken te komen volgen. Met deze cursus leer je de absolute basis van het houtbewerken.

Er staat op de site dat gereedschap aanwezig is maar er wordt ook een mogelijkheid geboden om gereedschap te kopen… hoe zit dan nou precies?

Er is voor iedere cursist gereedschap aanwezig op de werkplaats. Houtbewerkingscursus bied je de mogelijkheid om een (basis- of uitgebreide-) gereedschapsset te koppen met als doel dat je zelf thuis ook aan de slag kunt met het bewerken van jouw hout.

  • De cursist draagt gepaste kledij en schoeisel tijdens het gebruik van de werkplaats en de gereedschappen. Dus geen slippers of andere vormen van open schoenen of open kledij.
  • Naast de wettelijke bedenktijd van 14 dagen hanteert Houtbewerkingscursus.nl een geen-restitutie beleid. Kan een deelnemer door omstandigheden een cursus of workshop niet (ver)volgen? Dan kan in zijn/haar plaats een vervanger deelnemen
  • Na inschrijving op een workshop of korte cursus heeft de cursist 14 dagen bedenktijd en kan deze zich kosteloos afmelden of omboeken.
  • Bij annuleringen of omboekingen die na 14 dagen na de inschrijving plaatsvinden wordt het volledige inschrijfbedrag als annuleringskosten
    of omboekingskosten gezien.
  • In het geval de cursist, na aanvang van de cursus of workshop, de cursus of workshop tussentijds beëindigt, heeft deze geen recht op enige
    terugbetaling.
  • De cursist gebruikt de werkplaats, en de gereedschappen en machines die daar aanwezig zijn (zoals o.a. beitels, zaag(machine), (kolom) boor, schaven), uitsluitend voor eigen risico

 Ik heb de cursus als zeer geslaagd ervaren. Ik waardeer zeer jouw creatieve oplossing door het “pollepel-concept” voor te stellen. Mijn ervaring van een beetje “hameren en beitelen” is nu uitgebreid door het werken met gutsen. Kortom, de cursus was leerzaam en, ook niet onbelangrijk, heel gezellig.