Cursussen meubelmaken en houtbewerking

Tijdens onze Cursus Houtbewerken en onze Cursus Meubelmaken maak je kennis met verschillende houtsoorten, leren we je de belangrijkste houtbewerkingstechnieken of kun je aan de slag met je eigen meubel. Het hele jaar door organiseren wij cursussen en workshops in onze fijne werkplaats in Haarlem. Je werkt altijd met authentiek handgereedschap zodat je het hout en de verschillende technieken écht leert kennen.

Voor wie

Of je nu wilt weten welke soort hout je in handen hebt, hoe je die perfecte krul schaaft of waarmee je je meubel het beste af kunt werken – we hebben cursussen op verschillende niveaus. Heb je nog nooit gewerkt met hout, dan is een cursus met niveau ‘makkelijk’ de beste kennismaking, zoals Cursus Houtbewerken. Wil je je vaardigheden uitbreiden, kies dan voor Cursus Meubelmaken met niveau ´gemiddeld´. Of ga aan de slag met je eigen meubel tijdens de Cursus Meubelmaken voor gevorderden met niveau ´uitdagend´.

Waar

De cursussen organiseren we in onze werkplaats in Haarlem. Tussen het hout en met onze kennis en ons gereedschap tot je beschikking. Wil je tussendoor thuis zelf verder werken, dan kun je bij ons een basis gereedschapset of een uitgebreide gereedschapset kopen.
Er is een bushalte op nog geen 5 minuten lopen en altijd voldoende gratis parkeergelegenheid.

Cursussen en workshops

Het hele jaar door organiseren we workshops en kun je starten met de Cursus Houtbewerken. Bij 4 aanmeldingen gaat de cursus door en bij 6 aanmeldingen zitten we vol.

 • Cursus houtbewerken

  Makkelijk
  Maak in 5 avonden kennis met hout en ambachtelijke houtbewerkingstechnieken zoals: zagen, deuvelverbindingen, spijkeren, opschuren en oliën. Je oefent met verschillend gereedschap en gaat aan de slag met je eigen houten opbergkrat.
  5 lessen
   275,00
  lees meer
 • Cursus meubelmaken

  Gemiddeld
  Leer de belangrijkste technieken om je eigen meubel te maken. Meten, zagen, beitelen, halfhoutverbindingen en slisverbindingen: het komt allemaal langs en je kiest zelf wanneer en hoe vaak je deelneemt. Altijd met ons authentieke handgereedschap tot je beschikking.
  vanaf 8 lessen
   360,00
  lees meer
 • Cursus meubelmaken voor gevorderden

  Uitdagend
  Maak in 5 avonden kennis met hout en ambachtelijke houtbewerkingstechnieken zoals: zagen, deuvelverbindingen, spijkeren, opschuren en oliën. Je oefent met verschillend gereedschap en gaat aan de slag met je eigen houten opbergkrat.
  vanaf 8 lessen
   360,00
  lees meer
 • Snelcursus meubelmaken

  Gemiddeld
  Leer in één week de belangrijkste technieken om je eigen meubel te maken. Meten, zagen, beitelen, halfhoutverbindingen en slisverbindingen: het komt allemaal langs. Altijd met ons authentieke handgereedschap tot je beschikking.
  5 lessen
   360,00
  lees meer

Heb je vragen over een cursus, neem gerust contact met ons op. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe cursussen en workshops, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Lees onze voorwaarden of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Over Houtbewerkingscursus

In 2013 startte ik, Diederik de Jong, mijn eigen bedrijf Houtbewerkingscursus. Inmiddels zijn we met 3 betrokken docenten, allen ervaren meubelmakers, en hebben al meer dan 300 cursisten bij ons een cursus afgerond. Bekijk hier wat deelnemers allemaal al tijdens een cursus hebben gemaakt.
Houtbewerkingscursus is door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) erkend als professionele onderwijsinstelling.

Zelf aan de slag

Wil je nét even wat meer weten: over het afstellen van je schaaf, behandeling met olie of was of waar je op moet letten als je naar de houthandel gaat? Allemaal onderwerpen die ik tijdens de cursus vaak tegenkom en ik hier verzamel.
Houtbewerken en meubelmaken is dóen, is met je handen aan de slag, oefenen en nog eens proberen – soms nadat je je hebt ingelezen. Op deze pagina vind je verschillende artikelen en filmpjes die ik de afgelopen jaren tegen ben gekomen. Inspiratie gegarandeerd!