Een stoel zelf ontwerpen en maken is een vak

In het artikel van deze week ga ik in op hoe je zelf een houten stoel zou kunnen maken. Er moet wel meteen bij gezegd worden dat het maken hiervan niet het gene is waar je mee begint als je het meubelmaken nog aan het leren bent.

Jeff Miller legt in onderstaande video uit wat hij tegenkomt tijden het ontwerp en het maakproces van een stoel. Hij geeft aan dat het maken van stoelen nog steeds grotendeels met de hand gebeurt. Machines kunnen namelijk in veel gevallen de ingewikkeldere vormen niet maken. Daarnaast ben je met handgereedschap vaak flexibeler in de oplossing.

Zelf een stoel maken doe je zo

Een stoel maken is een vak, iets wat een goede meubelmaker onderscheid van een bouwvakker. Het gaat hierbij namelijk altijd om inzicht in combinatie met vaardigheid. Daarnaast is natuurlijk het hebben van het juiste gereedschap ook van belang. Net zoals elk ander meubel begint het bouwproces met het maken van een een plan. Dit plan wordt verder uitgewerkt tot een bouw tekening en daar wordt dan weer de hoeveelheid hout op gebaseerd.

Wil je zelf een stoel leren maken? Kom dan de cursus meubelmaken volgen en leer alle benodigde technieken om tot een succes te komen.

2 reacties op “Een stoel zelf ontwerpen en maken is een vak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *