Snelcursus Houtbewerken

Leer in  4 dagen tijd hoe  je uit massief hout jouw onderdelen precies op maat zaagt en schaaft. Hoe gebruik je afteken gereedschap of een Japanse trekzaag eigenlijk? Tijdens de Snelcursus  Houtbewerken leren we je de basis van werken met hout. In een kleine groep maak je in vier ochtenden van 3 uur kennis met hout en ambachtelijke houtbewerkingstechnieken.

“Bij Diederik de eerste cursus Houtbewerken gevolgd, gewapend met een zaag, schaaf, lijm en spijkers -natuurlijk eerst zorgvuldig afmeten- een kratje gemaakt. Diederik legt in alle rust uit en geeft je veel tips om dingen slimmer aan te pakken. De cursus beveel ik van harte aan!”

Wat ga je doen tijdens de Cursus?

Je gaat zelf aan de slag met het maken van een houten opbergkrat. Je leert hierbij het hele proces van begin tot eind: het afmeten en aftekenen van een het hout tot het in elkaar zetten en in de olie zetten van je eigen krat.

Tijdens de Snelcursus Houtbewerken ligt de nadruk op handwerk en werken met handgereedschap zodat je het hout en de verschillende technieken écht leert kennen gedurende de week. Je gaat werken met een handzaag, Japanse trekzaag, schaaf , hamer en spijkers en boormachine.

We leren je de belangrijkste basistechnieken zoals zagen, deuvelverbindingen, schroeven, spijkeren, hout lijmen,  opschuren en oliën.

Om mee te doen met de Snelcursus Houtbewerken is ervaring niet nodig. Heb je na afloop de smaak te pakken, dan kun je je basistechnieken verfijnen en andere authentieke houtverbindingen leren met de Cursus Meubelmaken.

Inschrijven voor de senelcursus houtbewerken

DATUMTIJDPRIJS
ma 24 jul - do 27 jul09:00 - 12:15€ 275,00
ma 07 aug - do 10 aug09:00 - 12:15€ 275,00
mis geen activiteit

De snelcursus houtbewerken gaat door bij minimaal vier aanmeldingen. Is de cursus vol, komt de datum je niet uit of is er nog geen datum bekend? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Cursus Houtbewerken4 ochtenden van 3,25 uur
NiveauMakkelijk
Wanneermaandag t/m donderdag van 09:00 – 12:15
Aantal deelnemersminimaal 4, maximaal 6
Kosten€ 275,- inclusief materiaal
Waaronze gezellige werkplaats in Haarlem, met gratis parkeergelegenheid
cursist aan het zagen tijdens de cursus houtbewerkencursist aan het zagen tijdens de cursus houtbewerken
detail van een schaaf met houtkrulendetail van een schaaf met houtkrulen
cursit aan het werk met hamer en spijkers tijdens de cursus houtbewerkencursit aan het werk met hamer en spijkers tijdens de cursus houtbewerken
de houten krat en zaaghulp die gemaakt worden tijdens de cursus houtbewerkende houten krat en zaaghulp die gemaakt worden tijdens de cursus houtbewerken
de houte krat wordt gespijkerd in de werkplaatsde houte krat wordt gespijkerd in de werkplaats

“In vijf avonden leert Diederik je de belangrijkste basistechnieken van het houtbewerken.”

Trouw

Wat is het maximaal aantal cursisten dat aan een cursus moment kan deelnemen?

Om de cursus houtbewerken persoonlijk te houden en om ervoor te zorgen dat er genoeg tijd is voor individuele begeleiding bestaat een cursus groep uit maximaal 6 cursisten

Ik heb interesse om iets van hout te gaan maken maar heb nog nooit wat met hout gedaan welke cursus past het best bij mij?

Voor mensen die nog nooit wat van hout hebben gemaakt raad ik aan de cursus houtbewerken te komen volgen. Met deze cursus leer je de absolute basis van het houtbewerken.

Er staat op de site dat gereedschap aanwezig is maar er wordt ook een mogelijkheid geboden om gereedschap te kopen… hoe zit dan nou precies?

Er is voor iedere cursist gereedschap aanwezig op de werkplaats. Houtbewerkingscursus bied je de mogelijkheid om een (basis- of uitgebreide-) gereedschapsset te koppen met als doel dat je zelf thuis ook aan de slag kunt met het bewerken van jouw hout.

  • De cursist draagt gepaste kledij en schoeisel tijdens het gebruik van de werkplaats en de gereedschappen. Dus geen slippers of andere vormen van open schoenen of open kledij.
  • Naast de wettelijke bedenktijd van 14 dagen hanteert Houtbewerkingscursus.nl een geen-restitutie beleid. Kan een deelnemer door omstandigheden een cursus of workshop niet (ver)volgen? Dan kan in zijn/haar plaats een vervanger deelnemen
  • Na inschrijving op een workshop of korte cursus heeft de cursist 14 dagen bedenktijd en kan deze zich kosteloos afmelden of omboeken.
  • Bij annuleringen of omboekingen die na 14 dagen na de inschrijving plaatsvinden wordt het volledige inschrijfbedrag als annuleringskosten
    of omboekingskosten gezien.
  • In het geval de cursist, na aanvang van de cursus of workshop, de cursus of workshop tussentijds beëindigt, heeft deze geen recht op enige
    terugbetaling.
  • De cursist gebruikt de werkplaats, en de gereedschappen en machines die daar aanwezig zijn (zoals o.a. beitels, zaag(machine), (kolom) boor, schaven), uitsluitend voor eigen risico

De basiscursus houtbewerking gedaan. Prima start om met de basisvaardigheden kennis te maken door maar liefst 2 objecten (zaaghulp & kistje) te maken. Lekker veel zelfdoen en fijne begeleiding.

-Wim-


Ik heb een super leuke beginnerscursus gehad waarin we met een groepje van 6 allemaal een krat hebben gemaakt. (Welke nu bij mij thuis naast de bank staat met fleecedekentjes erin!) Ik had nog helemaal geen ervaring met houtbewerking, maar wilde het heel graag uitproberen. Diederik legt heel rustig en goed uit (roept iedereen bij elkaar om rustig uit te leggen) met welke materialen we werken en waarom we daarvoor kiezen en hoe de gereedschappen werken. Het wordt een keer voorgedaan en daarna ga je het zelf doen. Ook daarbij word je goed geholpen. Als je iets verkeerd doet en je begrijpt zelf niet helemaal waar dat aan ligt, dan weet Diederik dat wel en word je weer op weg geholpen👌👌 Ik vond het een fijne sfeer😊

-Paula-