FAQ

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent de cursus meubelmaken. Omdat er regelmatig vragen terug komen heb is ze hier in een overzicht allemaal onder elkaar gezet. Hopelijk geven deze veel geselde vragen antwoord op jouw vraag. Zo niet, kan je altijd contact met me opnemen.

Wanneer start de cursus meubelmaken?

De cursus meubelmaken start om de week op een andere startersdag zodat jij met de cursus kunt beginnen wanneer het jou uitkomt. Log in op de cursusagenda voor een accuraat overzicht van alle startersdagen.

Kan ik echt op ieder moment beginnen met de cursus meubelmaken?

De cursus meubelmaken is zeer flexibel maar het is wel aan te raden om op startersdag te beginnen met de cursus meubelmaken. Startersdagen vinden om de twee weken plaats. Log in op de cursusagenda voor een accuraat overzicht van alle startersdagen.

Wat is het maximaal aantal cursisten dat aan een cursus moment kan deelnemen?

Om de cursus persoonlijk te houden en om ervoor te zorgen dat er genoeg tijd is voor individuele begeleiding bestaat een cursus groep uit maximaal 6 cursisten

Wat is het minimumaantal cursisten waarmee de cursus doorging vindt?

Een cursus moment gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen van cursisten

Wat is het verschil tussen de 8, 12 en 24 lessenkaarten?

De basiscursus, waar je mee begint, duur gemiddeld 8 lessen. Weet je van je zelf dat je geen vlotte leerling bent dan is de 12 lessenkaart geschikt voor jouw. Met de 24 lessenkaart neem je niet alleen deel aan de basiscursus meubelmaken maar stroom je ook automatisch door naar de gevorderde cursus.

Hoe verhoud de basiscursus houtbewerking zich tot de cursussen meubelmaken (8-, 12- en 24-lessen)?

Inhoudelijk is er weinig verschil tussen de basiscursus houtbewerken
en de cursus meubelmaken. De grootste verschillen zijn:
– 5 aaneengesloten ochtenden t.o.v 8 cursus momenten die je zelf kunt indelen.
– Iedere ochtend wordt er tijdens de startup een onderwerp behandeld die jullie als cursisten zelf kunnen bepalen.
– Je volgt de cursus in een vaste groep van max. 6 cursisten . Tijdens de cursus meubelmaken zijn er vaak andere cursisten waardoor een groep iedere keer verschilt.

Is er nog plek op de cursus?

Wil je weten of er nog plaats is op de cursus meubelmaken op een specifieke dag, kijk dan in de cursusagenda voor een accuraat overzicht van de beschikbare plasten. Met het aanmaken van een account zijn geen kosten verbonden.

Ik  heb een aantal videos over houtbewerking gekeken en heb wel eens een kastje in elkaar geschroefd , welke cursus raad je me aan?

De basis cursus lijkt het best aan te sluiten bij de huidige ervaring. Voorop gesteld wordt wel dat je wat leert van de cursus meubelmaken. Dit betekend dat als  blijkt dat het maken van een raamwerk toch te makkelijk is voor je de opdracht wordt aangepast op jouw niveau.

Er staat op de site dat gereedschap aanwezig is maar onderin wordt er ook een mogelijkheid geboden om gereedschap te kopen/bestellen… hoe zit dan nou precies? 

Er is voor iedere cursist gereedschap aanwezig op de werkplaats. Houtbewerkingscursus bied een ieder de mogelijkheid om een (basis- of uitgebreide-) gereedschap set te koppen met als doel dat je zelf thuis ook aan de slag kunt met het bewerken van hout.

Als ik bijvoorbeeld kies om alleen op een vrijdag bij de cursus aanwezig te zijn is dat mogelijk?

Bij houtbewerkingscursus gaat het er om dat je je eigen cursus samenstelt. Dat betekend dat je de cursus volgt wanneer dat jouw uitkomt. Kijk hier voor informatie over de voorwaarden van deze flexibiliteit