Cursusdocenten

Houtbewerkingscursus is het creatieve en abmbachtelijk gerichte bedrijf van Diederik de Jong dat cursussen en workshops verzorgt. Bij de houtbewerkingscursus zijn er meerdere docenten die de cursus lessen geven. Het voordeel hiervan is dat je als cursist een breeder beeld krijgst van hoe je de dingen kunt aanpakken. Iedere docent brenkt namelijk zijn eigen practische kennis mee tijdens de les.

Diederik de Jong – Hoofddocent

Tijdens de opleiding meubelmaken heeft Diederik zich de kennis en technieken van het houtbewerken eigen gemaakt. Na deze oipeiding heeft hij op de Kunstacademie  zijn ambachtelijke vakmanschap verder weten te ontwikkelen in een cratieve riching. Deze kennis en kunde staan tijdens de cursus aan jou ter beschikking. Zodat jij ook tot het mooiste creatieve resultaat komt en met praktische vaardigheden verder kan!

Joeri Hendriks – Cursusdocent

Als zelfstandig meubelmaker heeft Joeri  zich de afgelopen 20 jaar gericht op het maken van klassieke houten meubels. Al sinds de vakopleiding aan het Meubileringscollege heeft hij zich verdiept in het vervaardigen van meubels met name van massief hout. Inlands of lokaal geoogst hout heeft hierbij altijd zijn voorkeur gehad.  Zijn passie voor hout vertaald zich in de meer bijzondere vormen en grote projecten. Naast het geven van de cursus meubelmaken op donderdagochtend is hij dagelijks aan het werk in zijn meubelmakerij.

Tim Klinkhamer – Cursusdocent

Als vakman heeft Tim zich niet alleen als meubelmaker ontwikkeld maar ook als interieur bouwer voor luxe jachten en desigener. Als meubelmaker maakt hij gebruik van een reeks aan mateialen zoals staal, plaatmateriaal, en kuststoffen. Deze weet hij altijd tot bijzondere en vooral moderen creaties te maken. Zijn kennis op het vakgebied is vooral heel breed, er is wijnig weaar Tim geen raad mee kan.