Japans meubelmaken

In dit artikel ga ik in op de manier van het Japans meubelmaken. Deze manier van meubelmaken wordt in het Japans ‘Sashimono’ genoemd. De stijl van meubelmaken bestaat uit het maken van  hoogstaande houtverbindingen. In Japan wordt deze manier van meubelmaken al eeuwen lang beoefend.

Sashimono is Japans meubelmaken:

De Japanse manier van meubelmaken telt ongeveer 30 verschillende soorten houtverbindingen. Denk bijvoorbeeld aan houtverbindingen als zwaluwstaartverbinding en pen-en-gatverbinding. Naast deze verbindingen zijn er ook nog veel ingewikkeldere verbindingen zoals de Kane Tsugi. Zou je zelf ook wel eens een Japanse verbinding willen maken dan zou je de workshop Japanse houtverbinding kunne volgen.

De Japanse sashimono techniek wordt niet alleen gebruikt om houtverbindingen te maken maar ook om het uiterlijk van meubels te verbeteren.

Japanse vakmensen maken gebruik van subtiele optische illusies. Dit zorgt er voor dat de afwerking van het meubel nog mooier beleefd wordt.

5 reacties op “Japans meubelmaken

    1. Beste Sacha, om dat Japans meubelmaken en heel andere filosofie heeft dan de westerse manier van aan pak en ik me vooral gespecialiseerd heb in deze laatste geen ik geen cursussen of workshops op dat gebied. Persoonlijk den ik dat de westerse manier van meubelmaken al uitdagend genoeg is om te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *