In de pers

Nieuwe creatieve houtwerkplaats

Steek je harige klauwen maar uit de mouwen van je houthakkersblouse en leer houtbewerken.

Mannen, haal zagen, hamers en bijlen van zolder en steek je harige klauwen uit de mouwen van je houthakkersblouse. Op zaterdag 1 september opent Houtwerkplaats Haarlem zijn deuren. Diederik de Jong van Houtbewerkingscursus Haarlem en meubelmaker Joeri Hendriks creëren met deze houtwerkplaats een plek van vakmanschap en een broedplaats voor ambachtelijke creativiteit. 
Lees verder

Houtwerkplaats geeft ambachtelijke cursus

Houtwerkplaats geeft ambachtelijke cursus – Haarlems dagblad 18 augustus 2018

Haarlem* In Schalkwijk opent op 1 september een gloednieuwe houtwerkplaats de deuren aan het Terschellingpad 2. In de houtwerkplaats worden diverse houtbewerkingscursussen en workshops gegeven waarbij het leren van ambachtelijke technieken en het gebruik van handgereedschap centraal staan.
Diederik de Jong van Houtbewerkingscursus Haarlem en meubelmaker Joeri Hendriks  creëren op deze nieuwe plek een houtwerkplaats waar vakmanschap en leren  elkaar ontmoeten. In de werkplaats zullen zij ook enkele ambachtelijke werkplekken gaan faciliteren. Het aanbod varieert van korte workshops, waarin je bijvoorbeeld in één dag een tafel of houten speelgoed maakt, tot volledige cursussen meubelmaker.
Lees verder

Youtube interview

Als je nog nooit echt getimmerd hebt dan is een basis cursus timmeren wel op zijn plaats. En vind je werken met je handen plezierig omdat je de hele dag achter de computer zit?

Vind meer timmertips op het youtube kanaal van Timmerman Koos.