Cursus meubelmaken voor gevorderden

De cursus meubelmaken voor gevorderden is bedoeld voor mensen die reeds ervaring hebben met het bewerken van hout. De ervaring kan bijvoorbeeld opgedaan zijn door het volgen van een eerdere cursus meubelmaken bij de houtbewerkingscursus of het volgen van een andere cursus(en) of workshop(s) houtbewerken.

De cursus

Deelnemen aan de cursus meubelmaken voor gevorderden is voor als nog op ieder gewenst moment mogelijk. Je leert tijdens de cursus meubelmaken voor gevorderden in de eerste plaats nog meer over diverse verbindingen die komen kijken bij houtbewerken. Denk bijvoorbeeld aan verbindingen als de zwaluwstaartverbinding of de pen-ganverbinding die je uiteindelijk kan gaan toepassen in je eigen meubel.

Zelf een eigen meubel maken

Het maken van een eigen meubel begint in de eerste plaats bij het maken van een plan. Dit houd onder andere in dat je een tekening gaat maken van je project. Aan de hand van de tekening bepaal je vervolgens de maten van de stuken hout die nodig hebt.

Een van de lessen van de cursus zal daarom doorgaan op een authentieke Haarlemse houthandel waar gegarandeerd een (hout)wereld voor je open gaat.Het hout wat gekocht is bij de houthandel zal door de meubelmaker op maat gemaakt gaan worden zodat jij je kunt kunt concentreren op het maken van prachtige houtverbindingen.

Duur van de cursus

Voor het maken van je eigen meubel is het benodigde aantal lessen afhankelijk van het ontwerp dat je uiteraard zelf bepaalt daarom is dit vaak lastig van te voren in te schatten .

Cursusdagen

De cursusdagen zijn  ingedeeld in verschillende groepen. De cursusgroepen gaan daarom om de week door op de onderstaande momenten.

De cursus meubelmaken gaat door op onderstaande dagen en tijden. Je kan zelf bepalen op welke dagen jij cursus wilt komen volgen. Daarnaast is starten met de cursus meubelmaken op ieder gewenst moment mogelijk.

Bepaal je startdatum en lesdagen helemaal zelf.

Maandag19:30 – 22:00Iedere week
Dinsdag19:30 – 22:00Om de week
Woensdag13:00 – 15:30Om de week
Woensdag19:30 – 22:00Iedere week
Donderdag19:30 – 22:00Iedere week
Tarieven

Schrijf je in

Om je in te kunnen schrijven voor de cursus meubelmaken wil ik je vragen om om onderstaand formulier in te vullen. Zodra jouw inschrijving verwerkt is ontvang je een e-mail met uitleg over de volgende stappen.

Meer dan 150 tevreden cursisten gingen u al voor

Wat komt er aan bod tijdens de cursus meubelmaken

 

 BASIS CURSUSGEVORDERDE CURSUS
houtsoorten
gereedschap
Basis verbindingen
geavanceerde verbindingen
kant-en-klaar ontwerpi.v.t
eigen ontwerp
werkhouding
aftekenen
zagen
beitelen
schaven
lijmen
schuren
afwerken
afwerken
voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.