Cursus houten speelgoed maken

Altijd al je eigen houten speelgoed willen maken? benieuwd naar wat jij met je eigen handen allemaal kan maken? Dan is de cursus speelgoed maken echt wat voor jouw. Tijdens de cursus houten speelgoed maken blijft geen techniek onbekend  en wandel je uiteindelijk met een zelfgemaakt stuk speelgoed de deur weer uit. Voor deze cursus is geen voorkennis of ervaring vereist.

De cursus houten speelgoed maken

Tijdens deze cursus houten speelgoed maken leer je alles over diverse technieken, gereedschappen en houtsoorten die komen kijken bij houtbewerken. Dit doe je door het maken van je eigen houten speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan een hobbelpaard of een poppenhuis

Met deze ervaring kan je vervolgens thuis aan de slag en is houten speelgoed maken voor (klein)kinderen een stuk makkelijker geworden. Uiteraard kan je met de opgedane kennis ook doorstromen naar de vervolg cursus meubelmaken.

De technieken die om de hoek komen kijken tijdens de cursus houten speelgoed maken zijn in de eerste plaats:

Zelf houten speelgoed maken

Tijdens de cursus houten speelgoed maken begin je met het kiezen van wat je wilt gaan maken. Voor de cursus houtenspeelgoed maken heb ik 3 mogelijke keuze geselecteerd namelijk een hobbelpaard, poppenhuis of houten driewieler.

Vervolgens lijm je, in dien nodig, hout aan elkaar om het hout te verbreden. Daarna teken je de vormen van de benodigde onderdelen af op het hout samen met de houtverbindingen. Vervolgens ga je met zaag en beitel aan de slag om de verbindingen passend te maken.  Pas als de verbindingen passen ga je met zaag, rasp en schuurpapier de gewenste vorm uit het hout te halen.

Nadat de vormen uit het hout gehaald zijn ga je het speelgoed opschuren. Behalve dat het speelgoed er mooier van wordt zorg je er ook voor dat er geen houten splinters meer uitsteken. Kinderen kunnen zich hieraan flink bezeren.

Om het speelgoed de mooie warme look te geven die het zo mooi maakt gaan we het afwerken met een 100% natuur vriendelijke lijnzaad olie.

Aan het einde van de cursus ontdek je dat houten speelgoed maken niet zo moeilijk was als je had verwacht.

Duur

5 dagdelen van 4 uur

Data cursus houten speelgoed maken

Deze cursus gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen

Schrijf je in