workshop tijdschriftenrek maken

Wil jij ook je eigen meubels kunnen maken van hout? Heb je tijdens het weekeind zin om lekker met je handen aan de slag te gaan? Dan is de workshop tijdschriftenrek maken echt iets voor jou. Tijdens deze workshop van DidoCreation in het creatieve broeinest van Haarlem, TP2, leer je alles over de technieken die komen kijken bij het meubelmaken. Daarnaast wandel je aan het einde van de dag met je zelfgemaakte tijdschriftenrek de deur weer uit.

De workshop tijdschriftenrek maken

Leer in één dag van 7 uur alles over de technieken en materialen die komen kijken bij houtbewerken door het maken van je eigen tijdschriftenrek.

Door het maken van dit tijdschriftenrek leer je de  basisvaardigheden van het meubelmaken. Je leert de technieken om zorgvuldig om te kunnen gaan met een zaag, beitel, schaaf en kolomboormachine. Daarnaast ga je ook aan de slag om je eigen deuvels te maken. Naarmate de workshop tijdschriftenrek maken vordert zal je merken dat je steeds meer technische vaardigheden begint te ontwikkelen net als een “gevoel voor hout”.

Naarmate de workshop vordert ontdek je dat je vaardigheden steeds beter onder de knie krijgt en je sneller resultaat behaalt.

Zelf een tijdschriftenrek maken

Bij het maken van een tijdschriftenrek begin je met aftekenen. Zo leer je gebruik te maken van aftekengereedschap. Zodra je dit gedaan is komt het volgende stuk gereedschap gereedschap, met de daarbij behorende techniek, om de hoek kijken. Je gaat namelijk het afgetekende hout bewerken, eerst met de zaag en daarna met de beitel. Het doel hiervan is om uiteindelijk de verbinding goed te kunnen verlijmen.

Bepaalde stukken hout zullen op maat gemaakt moeten worden, dit zal je met de schaaf gaan doen. Daarnaast zal je tijdens deze workshop tijdschriftenrek maken je eigen deuvels van notenhout maken die in een deuvelverbinding gebruikt gaan worden.

De afwerking van het tijdschriftenrek is een belangrijk onderdeel van het eind resultaat. Bedenk zelf hoe de uitstraling van een meubel beïnvloed wordt door hoe zacht hout kan aanvoelen door een mooie afwerking. Daarom zal ook hier aandacht aan besteed worden tijdens de workshop.

Lunch

Tijdens de pauze van een halfuur kan je genieten van een heerlijke lunch. De lunch bestaat uit een rijkelijk gedekte tafel met brood, beleg en drinken.

Duur

één dag van 7 uur

Data workshop tijdschriftenrek maken

Zaterdag 19 januari tussen 2018 10:00 en 17:30
Zaterdag 6 april tussen 2018 10:00 en 17:30

De workshop tijdschriftenrek maken gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen

Schrijf je in

Prijs Aantal:
Zaterdag 19 januariToon details + €160.00 (EUR)  


Prijs Aantal:
Zaterdag 6 aprilToon details + €160.00 (EUR)  

TIP: Geef de Workshop zwaluwstaartverbinding cadeaubon aan iemand die altijd al eens eigen zwaluwstaarten heeft willen maken .

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.