De tapasplank die zelfs Spanjaarden jaloers zal maken

 

Altijd al wat van hout willen maken maar heb je geen ervaring met het bewerken van hout? Dan is deze workshop tapasplank maken een mooi beginpunt. Tijdens de workshop leer je de beginselen die komen kijken bij het houtbewerken. Onder de begeleiding van Diederik de Jong maak je in één middag je eigen snijplank of tapasplank. Aan het einde van de middag wandel je met je eigen gemaakte houten plank de deur weer uit.

De workshop tapasplank maken

Tijdens de workshop tapasplank maken leer je in 3 uur alles over diverse basistechnieken en materialen die komen kijken bij houtbewerken. Dit door het maken van een eigen snijplank of tapasplank.

Tijdens de workshop tapasplank maken leer je de basistechnieken om zorgvuldig om te kunnen gaan met een schaaf. Je leer de schaaf in te stellen en deze te onderhouden. Daarnaast leer je ook met een decoupeerzaag te werken. Uiteindelijk zal je merken dat je gedurende de workshop steeds meer technische vaardigheden krijgt evenals een “gevoel voor hout”.

Naarmate de middag vordert ontdek je dat je vaardigheden steeds beter onder de knie krijgt en je mooier resultaat behaalt.

Zelf een snijplank maken

Bij het maken van een snijplank begin je met het uitzoeken van een mooi stuk hout. Kies je voor een warme diepe houtkleur of hou je meer van een lichte houtkleur. Nadat je het hout gekozen hebt voor je snijplank ga je met de schaaf aan de slag om van het ruwe hout een fijn glad oppervlak te maken. Nadat de boven kant mooi vlak en glad gemaakt is doe je het zelfde voor de onderkant.

als jouw plank helemaal mooi vlak geschaafd is ga je de uiteindelijke vorm van de snijplank bepalen. Je tekent deze met een potlood op het hout af en vervolgens zaag je met een decoupeerzaag de vorm uit.

Als jouw plank de juiste vorm heeft ga je alle zijdes mooi opschuren en vervolgens afwerken. De afwerking van de snijplank is uiteindelijk ook belangrijk. Bedenk zelf hoe de uitstraling van hout beïnvloed wordt door hoe zacht het kan aanvoelen door een mooie olie.

Voor wie

Voor iedereen die lekker bezig wilt zijn met hout. Geen ervaring vereist.

Data workshop tapasplank maken

Zaterdag 27 oktober 2018 tussen 13:00 en 16:00
Zaterdag 15 december 2018 tussen 13:00 en 16:00
Zaterdag 16 februari 2019 tussen 13:00 en 16:00
Zaterdag 13 april 2019 tussen 13:00 en 16:00

De workshop tapasplank gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen

Schrijf je in


Details Prijs Aantal:
Zaterdag 15 decemberToon details +€55.00 (EUR)  Verlopen
Details Prijs Aantal:
Zaterdag 16 februariToon details +€55.00 (EUR)  

Details Prijs Aantal:
Zaterdag 13 aprilToon details +€55.00 (EUR)  

TIP: Geef een cadeaubon aan iemand die altijd al iets van hout heeft willen maken

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.