Workshop pen en gat verbinding

Is houtbewerken helemaal jouw ding? Ben je opzoek naar de volgende uitdaging? Tijdens deze workshop pen en gatverbinding van Diederik de Jong in het creatieve broeinest van Halfweg, het Bogotá, leer je in één middag de basis technieken van het maken van een perfecte pen en gatverbinding en wandel je met kennis van de basisvaardigheden de deur weer uit.

De workshop pen en gatverbinding

Tijdens de workshop pen en gatverbinding leer je alles over diverse technieken en die komen kijken bij houtbewerken. Dit doe je door het maken van een eigen pen gat verbinding.

Met deze ervaring kan je vervolgens thuis aan de slag om raamwerk constructies op een mooiere en constructievere manier te maken. Uiteraard kan je met de opgedane kennis ook doorstromen naar de vervolg cursus.

Bij het maken van een houtverbindingen komt heel wat techniek kijken. Daarom ligt, tijdens deze workshop pen gat verbinding, daar veel nadruk op. Je leert tijdens deze workshop:

  • het gebruiken van gereedschap om af te tekenen, te zagen en beitelen
  • houtsoorten herkennen en bepalen welke soorten geschikt zijn voor meubelmaken
  • een houtverbinding maken
  • alles over de afwerking van hout

Zelf een pen en gatverbinding maken

Bij het maken van een pen en gatverbinding begin je met aftekenen. Zo leer je dus gebruik te maken van aftekengereedschap. Zodra je dit onder de knie hebt, komt het volgende stuk gereedschap om de hoek kijken om het afgetekende hout te gaan bewerken.

De volgende stap is het zagen van de pen, waarna je met de beitel het gezaagde hout op maat maakt. Het gat kan niet gezaagd worden maar wordt met een beitel uit gehakt en precies op maat gemaakt. Ga net zolang door met bijwerken tot de pen precies in het gat past. Nu kan de verbinding gelijmd worden.

Aan het einde van de workshop ontdek je dat ook jij de mooiste pen-en-patverbinding kunt maken.

Data workshop pen en gat verbinding

Zaterdag 1 juli 2017 tussen 10:00 en 14:00
Dinsdag 16 januari 2018 tussen 19:00 en 22:30

Lunch

Tijdens de pauze van een halfuur kan je genieten van een heerlijke lunch. De lunch bestaat uit een rijkelijk gedekte tafel met brood, beleg en drinken.
TIP: Geef de workshop pen gat verbinding cadeaubon aan iemand die meer wilt leren over houtverbindingen.

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Bij omboekingen die 2 dagen of korter voor aanvang van de reeds betaalde cursus of workshop worden gedaan, zullen € 15,- omboekingskosten in rekening worden gebracht.
  • Bij omboekingen die meer dan 2 dagen voor aanvang van de reeds betaalde cursus of workshop worden gedaan, zullen € 10,- omboekingskosten in rekening worden gebracht.