Workshop pen en gat verbinding

Is houtbewerken helemaal jouw ding? Ben je opzoek naar de volgende uitdaging? Tijdens deze workshop pen en gatverbinding van Diederik de Jong in het creatieve broeinest van Haarlem, TP2, leer je in één middag de basis technieken van het maken van een perfecte pen en gatverbinding en wandel je met kennis van de basisvaardigheden de deur weer uit.

De workshop pen en gatverbinding

Tijdens de workshop pen en gatverbinding leer je alles over diverse technieken en die komen kijken bij houtbewerken. Dit doe je door het maken van een eigen pen gat verbinding.

Met deze ervaring kan je vervolgens thuis aan de slag om raamwerk constructies op een mooiere en constructievere manier te maken. Uiteraard kan je met de opgedane kennis ook doorstromen naar de vervolg cursus.

Bij het maken van een houtverbindingen komt heel wat techniek kijken. Daarom ligt, tijdens deze workshop pen gat verbinding, daar veel nadruk op. Je leert tijdens deze workshop:

  • het gebruiken van gereedschap om af te tekenen, te zagen en beitelen
  • houtsoorten herkennen en bepalen welke soorten geschikt zijn voor meubelmaken
  • een houtverbinding maken
  • alles over de afwerking van hout

Zelf een pen en gatverbinding maken

Bij het maken van een pen en gatverbinding begin je met aftekenen. Zo leer je dus gebruik te maken van aftekengereedschap. Zodra je dit onder de knie hebt, komt het volgende stuk gereedschap om de hoek kijken om het afgetekende hout te gaan bewerken.

De volgende stap is het zagen van de pen, waarna je met de beitel het gezaagde hout op maat maakt. Het gat kan niet gezaagd worden maar wordt met een beitel uit gehakt en precies op maat gemaakt. Ga net zolang door met bijwerken tot de pen precies in het gat past. Nu kan de verbinding gelijmd worden.

Aan het einde van de workshop ontdek je dat ook jij de mooiste pen-en-patverbinding kunt maken.

Data workshop pen en gatverbinding

Zaterdag 26 januari 2019 tussen 13:00 en 16:30

De workshop pen en gatverbinding gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen

Schrijf je in

Details Prijs Aantal:
zaterdag 26 januariToon details +€75.00 (EUR)  

TIP: Geef de workshop pen gat verbinding cadeaubon aan iemand die meer wilt leren over houtverbindingen.

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.