Workshop houten speelgoed maken

Houten speelgoed is van alle tijden. Het maken er van niet altijd even gemakkelijk. Tijdens de workshop houten speelgoed maken van Diederik de Jong leer je in één middag de basisprincipes die komen kijken bij het maken van houten speelgoed en loop je op het eind van de dag met een eigen gemaakt stuk houten speelgoed de deur weer uit.

De workshop houten speelgoed maken

Tijdens deze workshop houten speelgoed maken leer je alles over diverse technieken, gereedschappen en houtsoorten die komen kijken bij houtbewerken. Dit doe je door het maken van je eigen houten speelgoed.

Met deze ervaring kan je vervolgens thuis aan de slag om zelf meer houten speelgoed te maken voor (klein)kinderen. Uiteraard kan je met de opgedane kennis ook doorstromen naar de vervolg cursus.

De technieken die om de hoek komen kijken tijdens de workshop houten speelgoed maken zijn:

Aan het einde van de workshop ontdek je dat het maken van houten speelgoed niet zo moeilijk was als je wellicht had verwacht.

Zelf houten speelgoed maken

Bij het maken van een houten speelgoed begin je, aan de hand van voorbeelden, met het kiezen van wat je wilt gaan maken. Vervolgens teken je de gekozen vormen af op het hout en ga je met zagen en raspen deze uit het hout halen.

Als de gewenste vormen uit het hout gehaald zijn ga je het speelgoed opschuren zodat er geen houten splinters meer uitsteken. Kinderen kunnen zich daar aan bezeren en dat wil je uiteraard voorkomen.

Om het speelgoed de mooie warme look te geven die het zo mooi maakt gaan je het afwerken. Hebt bij deze stap de keuze om t werken met met een 100% natuur vriendelijke lijnzaad olie of een bijenwas.

Data workshop houten speelgoed maken

Zaterdag 10 maart 2018 tussen 10:00 en 14:00
Zaterdag 16 juni 2018 tussen 10:00 en 14:00

Lunch

Tijdens de pauze van een halfuur kan je genieten van een heerlijke lunch. De lunch bestaat uit een rijkelijk gedekte tafel met brood, beleg en drinken.

Excuses, de kaartverkoop voor dit event is gesloten, omdat het event reeds verlopen is.

Prijs Aantal:
Zaterdag 16 juniToon details + €74.00 (EUR)  

Meer dan 30 tevreden cursisten gingen met hun zelfgemaakte houten speelgoed naar huis

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Bij omboekingen die 2 dagen of korter voor aanvang van de reeds betaalde cursus of workshop worden gedaan, zullen € 15,- omboekingskosten in rekening worden gebracht.
  • Bij omboekingen die meer dan 2 dagen voor aanvang van de reeds betaalde cursus of workshop worden gedaan, zullen € 10,- omboekingskosten in rekening worden gebracht.
reacties van cursisten

De cursus was zeer leuk, informeel en leerzaam. We konden snel zelf aan de slag met uiteindelijk een mooi stuk houten speelgoed als resultaat! Tussendoor gaf Diederik regelmatig allerlei tips en begeleiding waar we weer mee verder konden. Aan te bevelen!

Het was een leuke en leerzame cursus. Ben weer tegen zaken aangelopen die ik anders aan had moeten pakken en nieuwe technieken/gereedschap leren gebruiken.

– Ben-

Graag wilde ik met hout leren werken, maar had dit alleen ooit op de middelbare school gedaan. Als kleuterjuf leek het mij geweldig om af en toe wat voor de klas te kunnen maken. Voor mij was de workshop een eerste opstapje. Wat is geschikt hout voor houten speelgoed? Welke technieken en gereedschappen gebruik je? Diederik had een leuk boekje waarin ideeën stonden en iedereen (zowel de ervaren als minder ervaren mensen) kon snel aan de slag. Het was een leuke en leerzame dag!