Workshops

Naast de cursussen biedt Diederik de ook de mogelijkheid om verschillende workshops houtbewerking te komen volgen. De workshops kunnen je in contact brengen met specifieke onderdelen uit het vak. Terwel andere workshops juist een inzicht geven in wat je kunt verwachten tijdens de cursus meubelmaken. Daarnaast zijn er ook workshop waarbij je juist in één dag een mooi meubel maakt dat je me naar huis kunt nemen.

De workshops houtbewerking:

workshop insectenhotel maken
WORKSHOP INSECTENHOTEL MAKEN
Maak je eigen bijenhotel voor in je tuin in één middagen leer aftekenen, schaven en werken met mallen. Lees meer »
workshop basis houtbewerking
WORKSHOP BASIS HOUTBEWERKING
Tijdens de workshop basis houtbewerking leer je alles over diverse technieken en houtsoorten die komen kijken bij houtbewerken. Lees meer »

workshop beitel slijpen
WORKSHOP BEITEL SLIJPEN
Tijdens deze workshop leer je alles over het slijpen op een Creusen droogslijpmachine en een Tormek T-7 natslijpmachine.
Lees meer »
workshop zelf tafel maken
ZELF EEN TAFEL MAKEN
Maak een eigen salontafel in 7 uur en  leer werken met gereedschappen, diverse technieken en materialen die komen kijken bij meubelmaken. Lees meer »

workshop houtenspeelgoed maken
WORKSHOP HOUTEN SPEELGOED
Houten speelgoed is van alle tijden en het maken er van is een fijne bezigheid. Ontdek dit zelf tijdens de workshop. Lees meer »
herfstcursus basis meubelmaken
HERFSTCURSUS BASIS MEUBELMAKEN
Leer in 5 ochtenden alles over diverse technieken en materialen die komen kijken bij meubelmaken. Lees meer »

workshop zwaluwstaartverbinding
WORKSHOP ZWALUWSTAARTVERBINDING
Altijd al je eigen zwaluwstaartverbinding willen maken? Tijdens deze leer je alles over deze klassieke houtverbinding. Lees meer »
workshop tapasplank maken
WORKSHOP TAPASPLANK MAKEN
Maak in een middag je eigen tapasplank of snijplank. Tijdens deze cursus leer je om e gaan met de schaaf. Lees meer »

reacties van cursisten

Ik heb de workshop lijsten maken gevolgd en dat was boven verwachting nuttig en bovenal leuk om te doen. Ik doe zo nu en dan wat klusjes in en om het huis, maar ik had nog nooit een houtverbinding, laat staan een lijst gemaakt. Een filmpje op YouTube is wel aardig, maar dit haalt het niet bij deze cursus of workshop. Voordat de workshop van start ging hadden wij ons inlijstwerk opgemeten en het benodigde hout uitgezocht.

Op de dag zelf heb ik met deze stukken hout (onder bezielende leiding) een waarlijk fraaie lijst kunnen maken. Nog niet zo eenvoudig als het lijkt, maar Diederik is een geboren leraar en uitermate kundig. Zo had ik de afkortzaag nog niet eerder gebruikt, waarop Diederik de tijd nam om dit te begeleiden en aanwijzingen te geven (gebruik je oren). Je moet het wel zelf doen, anders leer je nooit hout naar je hand te zetten en daar is voldoende tijd voor in de workshop. Hoe krijg ik die duvel op de juiste plek en diepte? Daar heb ik nu de antwoorden op en de oplossing is heel ingenieus, ook daar heb ik veel van geleerd.
De workshop was goed geplanned, goed uitgevoerd, zeer fijne werksfeer en niet onbelangrijk de lunch was perfect.

Kortom, ik ben enthousiast geworden meer met hout te gaan werken. Mijn dank Houtbewerkingscursus!


Zaterdag 14 nov. 2015 heb ik de workshop “schilderijlijst maken  gevolgd”. Er komt heel wat bij kijken wat ik in eerste instantie niet verwachtte, maar Diederik wist alle voorkomende hobbels goed op te lossen. Er is een lijst ontstaan waar ik, mijn man en zoon zeer trots op zijn dat ik die gemaakt heb. Een mooie werkplaats met alle soorten gereedschap maakt het wel makkelijker om iets te maken. Het was een heel leerzame en gezellige middag.


Een verhelderende workshop die duidelijk maakt wat er allemaal nodig is en komt kijken wanneer je je eigen schilderijlijst wil maken.
Jouw rustige en duidelijke aanwijzingen gaven mij het gevoel dat je “nooit te oud bent ” om te leren, dus zelfs niet om een lijst te leren maken.


De houtbewerktingsworkshop van Diederik was niet alleen gezellig, ze maakte ook de innerlijke Gepetto in ons los. Binnen no-time was iedereen voorzichtig een plankje hout aan het omtoveren tot een precisiewerkje in de houtsnijkunsten. Zo lekker geconcentreerd bezig zijn geeft veel voldoening, vooral als aan het einde alles bijeen komt in een strak staaltje Dutch Design. Diederik was daarbij een geduldige en toegankelijke leraar die iedereen telkens met raad en daad bijstond. En: het is niet alleen leuk om te doen, je houdt er ook mooie krukjes aan over!