Zomercursus basis houtbewerken maandag 21 augustus t/m vrijdag 25 augustus

Tel nr. Event: 0647978046

  • 21 augustus 2017 - 25 augustus 2017
    09:30 - 13:00

Tijdens de zomercursus basis houtbewerken Leer in 5 ochtenden van alles over diverse technieken en materialen die komen kijken bij houtbewerken.  Dit door het maken van een eigen raamwerk.

Door het maken van een raamwerk leer je de basisvaardigheden van het meubelmaken. Je leert de technieken om zorgvuldig om te kunt gaan met een zaag, beitel en schaaf. Naast deze technische vaardigheden zul je merken dat je gedurende de zomercursus steeds meer “gevoel voor hout” zult krijgen.

Naarmate de zomercursus vordert ontdek je dat je de vaardigheden steeds beter onder de knie krijgt en je steeds sneller resultaat behaalt.

Zelf een raamwerk maken

Bij het maken van een raamwerk begin je met aftekenen. Zo leer je dus gebruik maken van aftekengereedschap. Zodra je dit onder de knie hebt, komt het volgende stuk gereedschap om de hoek kijken om het afgetekende hout te gaan bewerken.

De volgende stap is het zagen, waarna je met de beitel het gezaagde hout passend maakt en de verbinding in elkaar lijmt.

Ook de schaaf komt aan bot bij het schaven van een sponning voor het raamwerk.

De uiteindelijke afwerking van het raamwerk is essentieel. Bedenk zelf hoe de uitstraling van een meubel beïnvloed wordt door de netjes afgewerkte hoeken en hoe zacht hout kan aanvoelen met een mooie olie.

Duur van de zomercursus

5 ochtenden van 3,5 uur

locatie  

Telefoon locatie 0647978046

Locatie website:

Adres
Terschellingpad 2, Haarlem, Noord-Holland, 2036 KH, Nederland

Beschrijving:

Waar: Terschellingpad 2, Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *