Workshop Houtbewerking

Altijd al eens willen werken met hout? Benieuwd naar wat je zelf kan maken? Tijdens deze workshop houtbewerking van Diederik de Jong in het creatieve broeinest van Haarlem, TP2, leer je in één middag de basistechnieken van het houtbewerken en wandel je met kennis van de basisvaardigheden de deur weer uit.

De workshop houtbewerking

De workshop houtbewerking is bedoeld voor mensen die nog nooit wat met hout hebben gedaan maar toch nieuwsgierig zijn wat ze zelf met hun handen kunnen maken van hout.

Tijdens deze workshop leer je alles over diverse technieken en houtsoorten die komen kijken bij houtbewerken. Dit doe je door het maken van een eigen halfhoutsverbinding.

Met deze ervaring kan je vervolgens thuis aan de slag om klussen op een mooiere en constructievere manier op te lossen. Uiteraard kan je met de opgedane kennis ook doorstromen naar de vervolg cursus.

Bij het maken van een halfhoutverbindingen komt heel wat techniek kijken. Daarom ligt, tijdens deze workshop houtbewerking, daar veel nadruk op. Je leert tijdens deze workshop:

Zelf een halfhoutsverbinding maken

Bij het maken van een halfhoutsverbinding begin je met aftekenen. Zo leer je dus gebruik te maken van aftekengereedschap. Zodra je dit onder de knie hebt, komt het volgende stuk gereedschap om de hoek kijken om het afgetekende hout te gaan bewerken.

De volgende stap is het zagen, waarna je met de beitel het gezaagde hout passend maakt en de verbinding in elkaar lijmt.

Aan het einde van de workshop ontdek je dat je vaardigheden bezit die je in eerste instantie niet had verwacht

Data workshop houtbewerking

Zaterdag 12 januari 2019 tussen 13:00 en 16:00
Zaterdag 23 maart 2019 tussen 13:00 en 16:00
Zondag 16 juni 2019 tussen 13:00 en 16:00

De workshop houtbewerking gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen

Schrijf je in

Prijs Aantal:
Zaterdag 12 januariToon details + €55.00 (EUR)  

Prijs Aantal:
Zaterdag 23 maartToon details + €55.00 (EUR)  

Prijs Aantal:
Zondag 16 juniToon details + €55.00 (EUR)  

Meer dan 60 tevreden cursisten gingen u al voor

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.
reacties van cursisten

Voor een goede hobbyist een leuke introductieles als het gaat over aftekenen, leren meten en gebruik van gereedschap.

– Ed –


De kennismaking workshop bij houtbewerkingscursus was erg leerzaam en aangenaam.

Bij binnenkomst was ik gelijk positief verrast, geen stapels apparaten, maar echt handwerk. Naar mijn mening begint houtbewerken bij de basis, met hand gereedschap.

De opdracht leek in eerste instantie simpel, te simpel, maar achteraf was het een goede keuze. Het is een eerste kennismaking met houtbewerking en die is voor iedereen anders. Voor mij is het een moment waarop ik leer om de rust te nemen om netjes te werken en de tijd te nemen voor de opdracht. Voor een ander is het een moment om ervaring met de gereedschappen en meetinstrumenten te doen. Tijdens de les werd er in duidelijke stappen verteld wat er moest gebeuren. Zodra iedereen bezig was kreeg je nuttige tips en eventueel extra uitleg. Bovendien kwamen er nog een hoop andere leerzame zaken ter sprake.

Ik ga dus zeker verder met houbewerkingscursus.nl


Door de workshop heb ik snel (in één ochtend) mijn fundament voor houtbewerking kunnen leggen. Diederik creëert een leerzame omgeving, en door zijn kundige uitleg en begeleiding merk je goed dat hij een echte vakman is. Een aanrader voor als je geïnteresseerd bent in houtbewerking en in een korte tijd jouw basiservaring op wilt doen.

– Rutger –


Het was geweldig! De wiskunde die ik op school leer, pas ik hier meteen toe en dat is veel leuker. Diederik legt goed uit en ook al ging het niet de eerste keer meteen helemaal goed – ik vind het leuk om het goed te leren. En de lunch was lekker: leuk dat je kon kiezen uit de dingen die Diederik had uitgekozen.

– Thibault (14 jaar) –