Workshop beitel slijpen

Zijn jouw beitels toe aan slijpen omdat je die ooit eens op een rommelmarkt hebt gekocht maar nog nooit gebruikt hebt omdat ze eigenlijk te bot zijn om mee te werken. Of heb je juist mooi gereedschap dat al jaren in de schuur ligt weg te roesten en wel een opknap beurt kan gebruiken. Dan is deze workshop beitels slijpen wat voor jouw.

Geen probleem, met de workshop beitels slijpen leer je zelf van de meeste verschrikkelijke beitels, gutsen, schaafbeitels of ander beschadigd gereedschap weer een mooi uitziend en vooral scherp gereedschap te maken.

De workshop beitels slijpen

Tijdens deze workshop leer je alles over het slijpen op een Creusen droogslijpmachine en een Tormek T-7 natslijpmachine en hoe je met een wetsteen je beitel kunt scherp maken en houden.Daarnaast leer je hoe je van een oud, geroest of zeer beschadigd stuk gereedschap weer een favoriet stuk gereedschap maakt.

Met de opgedane ervaring van de workshop beitels slijpen kan je nu thuis het eigen gereedschap scherp houden en wordt elke klus weer iets waar je naar uit kijkt in plaats van de frustratie van bot gereedschap.

Duur van de workshop

De workshop beitels slijpen zal 3,5 uur duren inclusief een half uur pauze. Tijdens deze workshop leer je het volgende:

  • Afhalen van roestige plekken die op het gereedschap zijn ontstaan.
  • Glad en roestvrij oppervlak creëren op de onderzijde van beitels
  • Slijpen van gereedschap op een natslijpmachine van Tormek.
  • Slijpen van gereedschap op een droogslijpmachine van Creusen.
  • Wetten van gereedschap op verschillende wetstenen.

Deze workshop is alleen te volgen mits je eigen gereedschap meebrengt dat een opknap beurt kan gebruiken.

Tip: Er is niets prettiger dan te werken met super scherp gereedschap.

Video over Tormek slijpmachine

Data workshop beitels slijpen

Zaterdag 14 april 2018 tussen 10:30 en 14:00.
Zaterdag 30 juni 2018 tussen 10:30 en 14:00.

Lunch

Tijdens de pauze van een halfuur kan je genieten van een heerlijke lunch. De lunch bestaat uit een rijkelijk gedekte tafel met brood, beleg en drinken.

Schrijf je in

Prijs Aantal:
zaterdag 14 aprilToon details + €74.00 (EUR)  


Prijs Aantal:
Zaterdag 30 juniToon details + €74.00 (EUR)  

Meer dan 30 tevreden cursisten gingen u al voor

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Bij omboekingen die 2 dagen of korter voor aanvang van de reeds betaalde cursus of workshop worden gedaan, zullen € 15,- omboekingskosten in rekening worden gebracht.
  • Bij omboekingen die meer dan 2 dagen voor aanvang van de reeds betaalde cursus of workshop worden gedaan, zullen € 10,- omboekingskosten in rekening worden gebracht.
Reacties van cursisten

De workshop van Diederik was precies wat ik nodig had. Door de jaren heen beitels gebruikt voor diverse klussen maar nooit toegekomen aan zoiets essentieels als zelf goed leren slijpen. Dat is nu wel gebeurd: met een prima begeleiding, een prettige werkomgeving en, niet te vergeten, een smakelijke lunch. — Arnold