Zelfgemaakte meubels

Tijdens de cursus meubelmaken worden de mooiste meubels gemaakt. Van kleine bakjes tot enorme kasten. Alle meubelen op deze pagina zijn zelfgemaakte meubels die door cursisten gemaakt zijn tijdens de cursus meubelmaken.

Tijdens de cursus meubelmaken maak ook jij onder begeleiding zelf de mooiste meubels.

Tuintafel


Deze mahoniehouten tuinbank is gemaakt met pen gat verbindingen. De latten van het zitvlak en de rugstuk zijn met deuvels aan elkaar verbonden.  Omdat mahoniehout een relatief duurzaam hout is is er voor gekozen de bank niet met een afwerk product te behandelen.


Open kast


De buitenkast is gemaakt van  essenhout, de hoeken zijn verbonden met zwaluwstaartverbindingen. De binnen kast, die los draait op een RVS stang is gemaakt van en notenhout en ook weer met een zwaluwstaartverbinding vervaardigd.


Wijnrek


Dit wijnrek is gemaakt van beukenhout en verbonden met een halfhoutverbinding.


Salontafel


Deze massieve salontafel is gemaakt van Essenhout en afgewerkt met een lijnzaad olie. De poten zijn met een tandverbinding aan het blad verbonden.


Salontafel met glazen plaat


De salontafel is gemaakt van iepenhout met een glazen blad en een zwart-mdf onder plaat. De verbindingen in dit meubel bestaan uit halfhoutverbinding in verstek voor het blad en pen gat verbindingen voor de poten


Tijdschriften kast


Deze tijdschriften kast is gemaakt van notenhout en staat op stalen hairpin legs. De verbinding die in dit meubel te zien is is de zwaluwstaartverbinding. Het meubel is afgewerkt met lijnzaadolie.


Krukje


Deze kruk is gemaakt van Amerikaans eik (Rood eik). De poten zijn met een slisverbinding verbonden met de regels. Het krukje is behandeld met olie.


Keukenkast


Deze, op jugendstil gebaseerde, keukenkast is gemaakt van multiplex en afgewerkt met lak, de kast is in elkaar gelijmd met deuvel verbindingen.


Demontabele kast


Deze demontabele kast met speels uiterlijk is gemaakt van esdoorn planken met notenhouten poten. Aan de onderkant zijn de poten wat verjongt.


Driepoot salontafel


Deze massieve salontafel is gemaakt van Hollands Iepenhout en afgewerkt met een kokos olie. Het massieve blad wordt ondersteund door drie poten die onderling met een pen gat verbinding verbonden zijn onder een bepaalde hoek.


Garen kistje


Dit garen kistje is gemaakt van eigen hout en eigen triplex dat de cursist zelf had liggen en speciale band mee had. De verbinding in dit kiste is een zwaluwstaartverbinding en om het project wat uitdagender te maken is er voor gekozen om de bovenste staart in verstek te maken.


Houten speelgoed tractor


Deze speelgoed tractor is gemaakt tijdens de workshop houtenspeelgoed maken en thuis verder uitgewerkt. Het hout dat voor dit stuk speelgoed is gekozen is beukenhout. De tractor is afgewerkt met lijnzaad olie.


Bank


De bank is gemaakt van Olijf essen. Er zijn twee type verbindingen gebruikt voor dit meubel gebruikt namelijk de zwaluwstaartverbindingen om de zijden met de zitting te verbinden en  een halfhoutverbinding om de schuine verstevigingslatten mee te verbinden.  Het meubel is uiteindelijk afgewerkt met Skylt lak zodat het hout licht van kleur blijft.


Kist


Deze kist is gemaakt van notenhout. De zwaluwstaartverbinding is gebruikt om de hoeken met elkaar te verbinden.  Net als de wanden van de kist is ook den deksel gemaakt van massief notenhout.  Het geheel is behandelt met lijnzaadolie om het hout een mooie diepe keur te geven en het detail naar voor te halen.


Keuken tafel


Deze tafel is gemaakt van douglas houten poten, eikenhout regelwerk en een blad van eikenhout. Het regelwerk is met pen gat verbindingen aan de poten verbonden en het blad met bladklemmen aan de regels.


Tijdschriften rek


Dit tijdschriften rek is gemaakt van Esdoornhout. De verbindingen die gebruikt zijn in dit rek zijn de zwaluwstaartverbinding, de deuvelverbinding en de verstekverbinding. Het tijdschrift rek is mooi opgeschuurd en daarna in de UV-bestendige lak gezet.


Wijnrek


Dit wijnrek is gemaakt van beukenhout met poten van notenhout. De boven-, onder- en achterkant zijn verbonden met zwaluwstaartverbindingen. De poten zijn met een halfhoudsverbinding op de boven- en onder laat verbonden. Het geheel is met een olie behandeld.