Zelfgemaakte meubels

Tijdens de cursus meubelmaken worden de mooiste meubels gemaakt. Van kleine bakjes tot enorme kasten. Alle meubelen op deze pagina zijn zelfgemaakte meubels die door cursisten gemaakt zijn tijdens de cursus meubelmaken.

Tijdens de cursus meubelmaken maak ook jij onder begeleiding zelf de mooiste meubels.

Open kast

De buitenkast is gemaakt van  essen, de hoeken zijn verbonden met zwaluwstaartverbindingen. De binnen kast, die los draait op een RVS stang is gemaakt van en noten hout en ook weer met een zwaluwstaart verbinding vervaardigd.

Wijnrek

Dit wijnrek is gemaakt van beuken hout en verbonden met een halfhout verbinding

Salontafel

Deze massieve salontafel is gemaakt van Essen hout en afgewerkt met een lijnzaad olie. De poten zijn met een tand verbinding aan het blad verbonden.

Salontafel met glazen plaat

De salontafel is gemaakt van iepenhout met een glazen blad en een zwart-mdf onder plaat. De verbindingen in dit meubel bestaan uit halfhout-verbinding in verstek voor het blad en pengat verbindingen voor de poten 

Tijdschriften kast

deze Tijdschriften kast is gemaakt van noten hout en staat op stalen hairpin legs. De verbinding die in dit meubel te zien is is de zwaluwstaartverbinding. Het meubel is afgewerkt met lijnzaadolie. 

Krukje

Deze kruk is gemaakt van Amerikaans eik (Rood eik). De poten zijn met een slis-verbinding verbonden met de regels. Het krukje is afgewerkt met olie

Keuekenkast

Deze, op jugendstil gebaseerde, keuken kast is gemaakt van multiplex en af gewerkt met lak, de kast is in elkaar gelijmd met deuvel verbindingen.

Deomontabele kast

Deze demontabele kast met speels uiterlijk is gemaakt van esdoorn planken met notenhouten poten. Aan de onderkant zijn de poten wat verjongt.

Driepoot salontafel

Deze massieve salontafel is gemaakt van Hollands Iepen hout en afgewerkt met een kokos olie. Het massieve blad wordt ondersteund door drie poten die onderling met een pen-gat verbinding verbonden zijn onder een bepaalde hoek.

Garen kistje

Dit garen kistje is gemaakt van eigen hout en eigen triplex dat de cursist zelf had liggen en speciale band mee had. De verbinding in dit kiste is een zwaluwstaartverbinding en om het project wat uitdagender te maken is er voor gekozen om de bovenste staart in verstek te maken

Houten speelgoed tractor

Deze speelgoed tractor is gemaakt tijdens de workshop houtenspeelgoed maken en thuis verder uitgewerkt. Het hout dat voor dit stuk speelgoed is gekozen is beuken hout. De tractor is afgewerkt met lijnzaad olie

Bank

De bank is gemaakt van Olijf essen. Er zijn twee type verbindingen gebruikt voor dit meubel gebruikt namelijk de zwaluwstaartverbindingen om de zijden met de zitting te verbinden en  een halfhoutverbinding om de schuine verstevigingslatten mee te verbinden.  Het meubel is uiteindelijk afgewerkt met Skylt lak zodat het hout licht van kleur blijft.

Kist

Deze kist is gemaakt van notenhout. De zwaluwstaartverbinding is gebruikt om de hoeken met elkaar te verbinden.  Net als de wanden van de kist is ook den deksel gemaakt van massief noten hout.  Het geheel is afgewerkt met lijnzaadolie om het hout een mooie diepe keur te geven en het detail naar voor te halen.

Keuken tafel

Deze tafel is gemaakt van douglas houten poten, eikenhout regelwerk en een blad van eiken hout. Het regelwerk is met pen-en-gatverbindingen aan de poten verbonden en het blad met bladklemmen aan de regels. 

Tijdschrift rek

Dit tijdschriften rek is gemaakt van Esdoornhout. De verbindingen die gebruikt zijn in dit rek zijn de zwaluwstaartverbinding, de deuvelverbinding en de verstekverbinding. Het tijdschrift rek is mooi opgeschuurd en daarna in de UV-bestendige lak gezet.