Zelfgemaakte meubels

Tijdens de cursus meubelmaken worden de mooiste meubels gemaakt. Van kleine bakjes tot enorme kasten. Alle meubelen op deze pagina zijn zelfgemaakte meubels die door cursisten gemaakt zijn tijdens de cursus meubelmaken.

Tijdens de cursus meubelmaken maak ook jij onder begeleiding zelf de mooiste meubels.

Kist

Deze kist is gemaakt van essenhout en combinatie met padouk . De zwaluwstaartverbinding is gebruikt om de hoeken met elkaar te verbinden.  De deksel van de kist is voorzien van ingelegd fineerwerk en bestaat uit noten- , esdoorn- en essenfineer.  Het geheel is behandelt met lak om het hout een mooie diepe keur te geven en het detail naar voor te halen.

Tijdschriften kast

Deze tijdschriften kast is gemaakt van Amerikaans kersenhout en staat op een onderstel van stijl en regelwerk dat verbonden is aan de poten met pen-en-gatverbinding.  De verbinding die aan de bovenkant van het meubel te zien is is de zwaluwstaartverbinding. Het meubel is afgewerkt met lijnzaadolie.

Krukje

Dit krukje, gemaakt van eikenhout, is met een doorsteekende pen-en-gatverbinding gemaakt. De poten zijn schuin geschaafd en er is een uitsparing in het zitvlak gemaakt zodat de kruk makkelijk op te pakken is. Het geheel is behandeld met een lijnzaad olie.


 

Bijzet tafel

Deze eikenhouten bijzet tafel met ronde midden poot is verbonden met een pen-en-gatverbinding. Het blad is met bouten bevestigd op twee ligger die aan de poot verlijmd zijn met een halfhoutverbinding zodat de werking van het blad de constructie niet kan beïnvloeden. Het geheel is behandeld met een Uv-bestendige Skilt lak.


Staande lamp

Deze staande lamp gemaakt van esdoorn en purperhart. De voet is met een slisverbinding verbonden waar de staander op zijn beurt weer in verbonden is met een pen-en-gatverbinding. Het geheel is met een UV-bestendige Skilt lak behandeld.


Pennenbakje

Dit pennenbakje gemaakt met een houtverbreding bestaande uit mahonie– en essenhout is ver bonden met een zwaluwstaartverbinding onder een hoek. De onderste zwaluwstaarten staan in verstek zodat de bodem onzichtbaar is van af de zijkant. Het geheel is behandeld met een lijnzaad olie.


f-lamp

De f-lamp is met een aantal dunne laagjes essen en Wengé fineer in een mal gelamineerd. De  staander is van massief essen. Het geheel is met een lijnzaad olie behandeld.


Tuintafel

Deze tuintafel van Afrikaans Padouk is gemaakt met een dubbele pen gat verbindingen aan de poten. Het kruis op de poten is met een halfhoutverbinding gemaakt. Afrikaans padouk is een zeer duurzame houtsoort maar hij vergrijst door werking van UV licht wel op termijn daarom is er voor gekozen deze tafel af te werken met een UV-bestendige lak.


Tuinbank

Deze mahoniehouten tuinbank is gemaakt met pen gat verbindingen. De latten van het zitvlak en de rugstuk zijn met deuvels aan elkaar verbonden.  Omdat mahoniehout een relatief duurzaam hout is is er voor gekozen de bank niet met een afwerk product te behandelen.


Open kast

De buitenkast is gemaakt van  essenhout, de hoeken zijn verbonden met zwaluwstaartverbindingen. De binnen kast, die los draait op een RVS stang is gemaakt van en notenhout en ook weer met een zwaluwstaartverbinding vervaardigd.


Wijnrek

Dit wijnrek is gemaakt van beukenhout en verbonden met een halfhoutverbinding.


Salontafel

Deze massieve salontafel is gemaakt van Essenhout en afgewerkt met een lijnzaad olie. De poten zijn met een tandverbinding aan het blad verbonden.


Salontafel met glazen plaat

De salontafel is gemaakt van iepenhout met een glazen blad en een zwart-mdf onder plaat. De verbindingen in dit meubel bestaan uit halfhoutverbinding in verstek voor het blad en pen gat verbindingen voor de poten


Tijdschriften kast

Deze tijdschriften kast is gemaakt van notenhout en staat op stalen hairpin legs. De verbinding die in dit meubel te zien is is de zwaluwstaartverbinding. Het meubel is afgewerkt met lijnzaadolie.


Krukje

Deze kruk is gemaakt van Amerikaans eik (Rood eik). De poten zijn met een slisverbinding verbonden met de regels. Het krukje is behandeld met olie.


Keukenkast

Deze, op jugendstil gebaseerde, keukenkast is gemaakt van multiplex en afgewerkt met lak, de kast is in elkaar gelijmd met deuvel verbindingen.


Demontabele kast

Deze demontabele kast met speels uiterlijk is gemaakt van esdoorn planken met notenhouten poten. Aan de onderkant zijn de poten wat verjongt.


Driepoot salontafel

Deze massieve salontafel is gemaakt van Hollands Iepenhout en afgewerkt met een kokos olie. Het massieve blad wordt ondersteund door drie poten die onderling met een pen gat verbinding verbonden zijn onder een bepaalde hoek.


Garen kistje

Dit garen kistje is gemaakt van eigen hout en eigen triplex dat de cursist zelf had liggen en speciale band mee had. De verbinding in dit kiste is een zwaluwstaartverbinding en om het project wat uitdagender te maken is er voor gekozen om de bovenste staart in verstek te maken.


Bank

De bank is gemaakt van Olijf essen. Er zijn twee type verbindingen gebruikt voor dit meubel gebruikt namelijk de zwaluwstaartverbindingen om de zijden met de zitting te verbinden en  een halfhoutverbinding om de schuine verstevigingslatten mee te verbinden.  Het meubel is uiteindelijk afgewerkt met Skylt lak zodat het hout licht van kleur blijft.


Kist

Deze kist is gemaakt van notenhout. De zwaluwstaartverbinding is gebruikt om de hoeken met elkaar te verbinden.  Net als de wanden van de kist is ook den deksel gemaakt van massief notenhout.  Het geheel is behandelt met lijnzaadolie om het hout een mooie diepe keur te geven en het detail naar voor te halen.


Keuken tafel

Deze tafel is gemaakt van douglas houten poten, eikenhout regelwerk en een blad van eikenhout. Het regelwerk is met pen gat verbindingen aan de poten verbonden en het blad met bladklemmen aan de regels.


Tijdschriften rek

Dit tijdschriften rek is gemaakt van Esdoornhout. De verbindingen die gebruikt zijn in dit rek zijn de zwaluwstaartverbinding, de deuvelverbinding en de verstekverbinding. Het tijdschrift rek is mooi opgeschuurd en daarna in de UV-bestendige lak gezet.


Wijnrek

Dit wijnrek is gemaakt van beukenhout met poten van notenhout. De boven-, onder- en achterkant zijn verbonden met zwaluwstaartverbindingen. De poten zijn met een halfhoudsverbinding op de boven- en onder laat verbonden. Het geheel is met een olie behandeld.