Basiscursus houtbewerking

Ervaar het heerlijke gevoel om met eigen handen een prachtig raamwerk te maken.
Altijd al eens je eigen meubel willen maken van hout? Heb je tijdens de schoolvakantie zin om lekker met je handen aan de slag te gaan? Dan is de basiscursus houtbewerking iets voor jouw. Tijdens de basiscursus houtbewerking leer je, net als de honderden deelnemers die je voorgingen, alles over de technieken die komen kijken bij het houtbewerken. Na een week houtbewerken wandel je uiteindelijk met een volle rugzak aan kennis de deur weer uit.

houtbewerken is populair, bij mannen én vrouwen

-Trouw-

Wat leer je tijdens de basiscursus houtbewerking

Leer in 5 dagdelen van 3,5 uur alles over diverse technieken en houtsoorten die komen kijken bij het houtbewerken. Dit doe je door het maken van een eigen raamwerk, hout hiervoor is inbegrepen bij de cursus. Tijdens de basiscursus leer je het volgende:

Voor wie is de basiscursus geschikt

De basiscursus houtbewerking is vooral geschikt voor mensen die nog nooit met hout hebben gewerkt maar toch nieuwsgierig zijn wat ze zelf met hun handen kunnen maken van hout. Met de opgedane ervaring kan je aan de slag gaan om je eigen meubels te maken of thuis aan de slag om klussen op een mooiere en constructievere manier op te lossen . Uiteraard kan je met de opgedane kennis ook doorstromen naar de vervolg cursus.

Naarmate de cursus vordert ontdek je dat je vaardigheden steeds beter onder de knie krijgt en je sneller resultaat behaalt.

Zelf een raamwerk maken

Bij het maken van een raamwerk begin je met aftekenen. Zo leer je dus gebruik maken van aftekengereedschap. Zodra je dit onder de knie hebt, komt het volgende stuk gereedschap om de hoek kijken. Je gaat vervolgens het afgetekende hout bewerken.

De volgende stap is het zagen, waarna je met de beitel het gezaagde hout passend maakt. Het doel hiervan is om uiteindelijk de verbinding goed te kunnen verlijmen.

Ook de schaaf komt aan bot bij het schaven van een sponning voor het raamwerk.

De afwerking van het raamwerk is uiteindelijk ook belangrijk. Bedenk zelf hoe de uitstraling van een meubel beïnvloed wordt door hoe zacht hout kan aanvoelen door een mooie olie.

Duur

5 ochtenden van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 12:30 

Schrijf je in

Zomervakantie:

DATUMTIJDPRIJS
ma 22 jul - vr 26 jul09:00- 12:30€0,00
ma 12 aug - vr 16 aug09:00- 12:30€210,00

Herfstvakantie:

DATUMTIJDPRIJS
ma 21 okt - vr 25 okt09:00- 12:30€0,00

De basiscursus houtbewerking gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen

TIP: Geef de basiscursus cadeaubon aan iemand die altijd al iets van hout heeft willen maken

Wat komt er aan bod tijdens de cursus meubelmaken

BASIS CURSUSGEVORDERDE CURSUS
houtsoorten
gereedschap
Basis verbindingen
geavanceerde verbindingen
kant-en-klaar ontwerpi.v.t
eigen ontwerp
werkhouding
aftekenen
zagen
beitelen
schaven
lijmen
schuren
afwerken
bezoek houthandel
voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.