Cursus meubelmaken voor gevorderen

De cursus meubelmaken voor gevorderden is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die reeds ervaring hebben in het bewerken van hout. De ervaring kan bijvoorbeeld opgedaan zijn door het volgen van een eerdere cursus meubelmaken bij de houtbewerkingscursus of het volgen van een andere cursus(en) of workshop(s) houtbewerken.

De cursus

Deelnemen aan de cursus meubelmaken voor gevorderden is voor als nog op ieder gewenst moment mogelijk. Je leert tijdens de cursus meubelmaken voor gevorderden in de eerste plaats nog meer over diverse verbindingen die komen kijken bij houtbewerken. Denk bijvoorbeeld aan verbindingen als de zwaluwstaartverbinding of de pen-ganverbinding die je uiteindelijk kan gaan toepassen in je eigen meubel. Om ideeën op te doen kan je bijvoorbeeld kijken op pinterest

Zelf een eigen meubel maken

Het maken van een eigen meubel begint in de eerste plaats bij het maken van een plan. Dit houd onder andere in dat je een tekening gaat maken van je project. Aan de hand van de tekening bepaal je vervolgens de maten van de stuken hout die nodig hebt.

Een van de lessen van de cursus zal daarom doorgaan op een authentieke Haarlemse houthandel waar gegarandeerd een (hout)wereld voor je open gaat.

Het hout wat gekocht is bij de houthandel zal door de meubelmaker op maat gemaakt gaan worden zodat jij je kunt kunt concentreren op het maken van prachtige houtverbindingen.

Duur van de cursus

Voor het maken van je eigen meubel is het benodigde aantal lessen afhankelijk van het ontwerp dat je uiteraard zelf bepaalt daarom is dit vaak lastig van te voren in te schatten .

Cursusdagen

De cursusdagen zijn  ingedeeld in verschillende groepen. De cursusgroepen gaan daarom om de week door op de onderstaande momenten.

Het is voor als nog mogelijk om je op elk gewenst moment in te schrijven.

 • Maandag tussen 19:30 en 22:00
 • Dinsdag tussen 19:30 en 22:00
 • Woensdag tussen 13:30 en 16:00
 • Woensdag tussen 19:30 en 22:00
 • Donderdag tussen 19:30 en 22:00
Tarieven
 • Cursus meubelmaken 22-wekenkaart voor 10 lessen kost € 300,- (= €30,- per les*)
 • Cursus meubelmaken 10-wekenkaart voor 5 lessen kost € 161,- (= €32.20 per les*)
 • parkeren is gratis

*voor alle tarieven geldt dus dat de cursus per 2 weken plaats vindt.

Schrijf je in

Om je in te kunnen schrijven voor de cursus meubelmaken wil ik je vragen om eerst een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken. Zodra jouw aanmelding verwerkt ontvang je een e-mail met uitleg over de volgende stappen.

Registreren op deze site

Meer dan 70 tevreden cursisten gingen u al voor

voorwaarden
 • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
 • Bij omboekingen die minder dan 3 dagen voor aanvang van cursus of workshop worden gedaan, zullen € 15,- omboekingskosten in rekening worden gebracht.
 • Bij omboekingen die meer dan 2 dagen voor aanvang van de reeds betaalde cursus of workshop worden gedaan, zullen € 10,- omboekingskosten in rekening worden gebracht.