Basiscursus houtbewerking

Altijd al eens je eigen meubel willen maken van hout? Heb je tijdens de schoolvakantie zin om lekker met je handen aan de slag te gaan? Dan is de basiscursus houtbewerking iets voor jouw. Tijdens de basiscursus  houtbewerking leer je alles over de technieken die komen kijken bij het houtbewerken. Na een week houtbewerken wandel je uiteindelijk met een volle rugzak aan kennis  de deur weer uit.

De basiscursus houtbewerking

Leer in 5 ochtenden van 3,5 uur alles over diverse technieken en materialen die komen kijken bij houtbewerken.  Dit doe je door het maken van een eigen raamwerk.

Door het maken van een raamwerk leer je de  basisvaardigheden van het meubelmaken. Je leert de technieken om zorgvuldig om te kunt gaan met een zaag, beitel en schaaf. Uiteindelijk zal je merken dat je gedurende de basiscursus houtbewerking steeds meer technische vaardigheden krijgt evenals een “gevoel voor hout”.

Naarmate de cursus vordert ontdek je dat je vaardigheden steeds beter onder de knie krijgt en je sneller resultaat behaalt.

Zelf een raamwerk maken

Bij het maken van een raamwerk begin je met aftekenen. Zo leer je dus gebruik maken van aftekengereedschap. Zodra je dit onder de knie hebt, komt het volgende stuk gereedschap om de hoek kijken. Je gaat vervolgens het afgetekende hout bewerken.

De volgende stap is het zagen, waarna je met de beitel het gezaagde hout passend maakt. Het doel hiervan is om uiteindelijk de verbinding goed te kunnen verlijmen.

Ook de schaaf komt aan bot bij het schaven van een sponning voor het raamwerk.

De afwerking van het raamwerk is uiteindelijk ook belangrijk. Bedenk zelf hoe de uitstraling van een meubel beïnvloed wordt door hoe zacht hout kan aanvoelen door een mooie olie.

Duur

5 ochtenden van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 12:30 

Schrijf je in

Zomervakantie:

Details Prijs Aantal:
maandag 22 t/m 26 juliToon details +€210.00 (EUR)  


Details Prijs Aantal:
ma 12 t/m vr 16 augustusToon details +€210.00 (EUR)  

Herfstvakantie:

Details Prijs Aantal:
maaandag 21 t/m vrijdag 25 oktoberToon details +€210.00 (EUR)  

De basiscursus houtbewerking gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen

TIP: Geef de basiscursus cadeaubon aan iemand die altijd al iets van hout heeft willen maken

Voorwaarden
  • Voor een reeds betaalde cursus of workshop geldt een geen-restitutie beleid.
  • Omboeken van en reeds betaalde cursus of workshop kan tot 10 dagen voor aanvang; daarbij worden wel € 12,- omboekingskosen per persoon in rekening gebracht.